Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě upozornil můj bráška. Vlastně mě upozornil na návrat re-animatora,ale vyšla z toho trilogie, jenž se brzy změní v kvarteto.Budiž mému bráškovi dík, že jsem si mohl dopřát jeden z nejlepších svétových počinů let 80. i 90. v neposlední řadě s 3. dílem, jehož poslední půlhodina je jedna z největších šíleností filmového světa. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Re-Animátor je dokonalou výstavkou chutně naservírovaného humoru s chytře vymyšleným nápadem o re-animovaných mrtvolách. Nesmím opomenout také Jaffreyho Combse, který vystřihl parádní roli šíleného vědce, jenž je hnán jedinou vidinou, kvůli které jde doslova přes mrtvoly. Efekty drží krok, jsou velmi povedené, a ucelují tu skvělou parodickou atmosféru. Inu, osmdesátá léta jsou zlatý věk a Re-Animator je jen dalším důkazem. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs je prostě démon, úplně jsem si vzpomněl, jak jsme na střední týpky jako on bez milosti šikanovali. Viděl-li bych Re-Animatora v tu dobu asi si to rozmyslim, mít plnej barák nasranejch mrtvol se musí debilně vysvětlovat sousedům. Díky Re-animátorovi se ve mě znovu probudila ta radost z těch poctivých gore masek na kterých jdou vidět ty hodiny práce jenom kvůli šesti sekundám celkový stopáže. Když připočtu sem tam humor, plyšovou kočku na zádech, správně béčkovej feeling a kozy Brabary Crampton, který by si imho taky zasloužily vlastní sérii, tak chápu ten kult kolem tohohle filmu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno