Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle předlohy H. P. Lovecrafta a věnováno památce Davida Galea. Smrt doktora Grubera na začátku filmu je hnusná. CITÁT - Je mrtvý ?.......... Krvavý snímek o životě, lásce ( k práci i ženě ) a smrti. Nejnormálnější postava je Herbert West ( Jeffrey Combs ) ostatní kolem něho jsou cvoci. DIALOG - WEST - Musel jsem ho zabít. DAN CAIN ( Bruce Abbott ) - Co ? Je mrtvý ? WEST - Už ne.... .... Je logické, že kdyby jsme našli substanci, která dokáže zpomalit fyzikálně - chemické procesy, uměli bysme život znovu vrátit. CHYBA VE FILMU - V jedné chvíli říká doktor Carl Hill ( David Gale ) , že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet - přesto v 65 minutě ho uvězněný doktor Dean Halsey ( Robert Sampson ) vidí i slyší. Ke konci filmu už je to docela slušný krvavý masakr. Své slovo dostane i tlusté střevo. Hudba - Richard Band a kamera - Mac Ahlberg. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Trabl, opravdový trabl. V tomto případě jsem se nesešla s... a seznam by byl dlouhý... Tedy v první řadě s tvůrci, neb takovéhle ztvárnění mi nepřipadalo vtipné a zábavné, spíš jen brutální a odporné, dále s herci, šíleného vědce si nepředstavuji jako obrýleného klouzka s učesanou pěšinkou, příběhem, ten nekulhal, ten měl obě nohy zlomené a v neposlední řadě ani s hudbou... Ta jedna hvězda je z milosti, v podstatě za to, že mi neslezly vlasy. P.S. Zkusím si odchytit sousedovic kočku. Challenge Tour Horror, 2016. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Spracovanie a výsledná atmosféra Re-Animátora je síce diametrálne odlišná od Lovecraftovej, ale to koniec koncov vôbec neprekáža. Stuart Gordon si holt vybral o niečo odlišnejšiu cestu prerozprávania príbehu novodobého Frankenstaina než majster H.P.L. __ Za prvé tri hviezdy môže predovšetkým geniálny Jeffrey Combs, ktorý doktorovi Westovi dodal tú správnu dávku inteligencie, mysteriózna a kúska šialenosti. Štvrtú hviezdu pridávam z lásky ku slastným gore scénam a niektorým priam humorným zhovadilostiam - viz boj dvoch mužov proti mačke, odtrhnutá hlava lížuca bradavky Barbary Crampton. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • V jedné chvíli říká doktor Carl Hill (David Gale), že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet. V druhé polovině filmu je ale možné všimnout si, že uvězněný doktor Dean Halsey (Robert Sampson) vidí i slyší. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno