Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (410)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První Taxi byla svého času událost, o které mluvil snad každý. Tenkrát mě to moc nebralo, teď po letech to byla ale slušná jízda. Krásná mladičká Marion je tady jen na postelové scény, díky příjemné stopáži je tempo vraždnější než v Rychle, a bezstarostný kukuč Samy Naceriho dává tušit, že si to natáčení asi fakt užíval. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá časť určite potešila mnohých motonadšencov, pre iných to bola len ďalšia bezduchá zábavička. Prvadou ale je, že originalita sa nezaprie, aj keď naplno bol (aspoň z môjho pohľadu) rozvitá až v druhej časti, ktorou pre mňa séria skončila. Perfektné ksichty a herci, ktorých neokukané a zaujímavé črty som si zamiloval. Gibert je klassa! 75%. ()

Reklama

OughJay 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda od začátku až do konce. V tom filmu se pořád něco děje. Jasně, zápletka neni nějak extra sofistikovaná, ale člověk se nenudí. Ten taxík se pro mě stal libůstkou a klidně bych přivítal hodinovej film bez komentáře, kde by to auto jen tak jezdilo ulicema Marseille. Ty záběry byly totiž parádně natočený. Hodněkrát jsem se i zasmál, přesto fakt nemám rád, když je z někoho udělaná banda vypatlanců, jako tady z policie. Fakt mě to irituje a je štěstí, že v jedničce ještě hraje prim Daniel se svym nablejskanym vozem. Pokračování jsou na tom v tomhle směru hůř a taky jsem je hůř ohodnotil, tady super 4 hvězdy. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

No sice je Taxi zábavný film, ale nedokážu pochopit, jak to že měl takový úspěch, že si vysloužil tolik pokračování. Už jen těch chyb kolik se ve filmu objevilo. Např. hned v úvodu se Gérard Pirés očividně nemohl u proslovu Danielova bývalého zaměstnavatele rozhodnout, jestli Slunce ještě svítí nebo je již tma a mohl bych pokračovat. Na druhou stranu honičky jsou skvělé a člověk se místy upřímně zasmál. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)
  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)

Reklama

Reklama