Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (410)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

No sice je Taxi zábavný film, ale nedokážu pochopit, jak to že měl takový úspěch, že si vysloužil tolik pokračování. Už jen těch chyb kolik se ve filmu objevilo. Např. hned v úvodu se Gérard Pirés očividně nemohl u proslovu Danielova bývalého zaměstnavatele rozhodnout, jestli Slunce ještě svítí nebo je již tma a mohl bych pokračovat. Na druhou stranu honičky jsou skvělé a člověk se místy upřímně zasmál. ()

Reklama

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: (Při prvním setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdárek, jak se vede? Myslíš, že si Schumacher? Jezdíš tu dokolečka. Co jsou to za autíčka? Mercedesy? Taky dělají auta?" & (Při druhém setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdar bavoři, jak se vede? Pořád v traktoru? Sorry za minule. Zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nechtělo jet." & (Při zběsilé jízdě směrem na letiště.) zákazník: - "Kvůli mně nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák." Daniel Morales: - "Buďte v klidu, pane. Žádný nemám." ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První Taxi byla svého času událost, o které mluvil snad každý. Tenkrát mě to moc nebralo, teď po letech to byla ale slušná jízda. Krásná mladičká Marion je tady jen na postelové scény, díky příjemné stopáži je tempo vraždnější než v Rychle, a bezstarostný kukuč Samy Naceriho dává tušit, že si to natáčení asi fakt užíval. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě jedna z top nejen francouzských komedií let minulých. Když jsem býval mladší, tak jsem film zbožňoval a viděl mockrát. Úžasný nápad s taxikářem, který rád prohání gumy. Člověk se u toho královsky baví. Díky několika úžasným postavám, bravurně zahraným, jsem se dost nasmál. Vše má obrovské tempo a žádné hluché místo. Už jsem film viděl dávno, ale tuším, že když si to včas stopnete, tak lze zahlédnout bobra Marion Cotillard, takže pokud máte pro strach uděláno, tak s chutí do toho. Celkově to vidím asi na 3 *. Další pokračování se mi líbila více. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Stará závodná počítačová hra, ktorú hrá Frédéric Diefenthal (Émilien), sa odohráva na okruhu v Monaku, najstaršom okruhu Formuly 1. (damine178)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)
  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)

Reklama

Reklama