Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlienkovitá jednohubka na večer po ťažkom dni, pokiaľ nie ste zrovna taxikár alebo policajt bez rešpektu na pracovisku. Besson tu cieli na, povedzme že menej inteligentné publikum s tým, že s vypnutým mozgom túto jazdu bez bezpečnostného pásu zvládne každý, kto nie je salónny intelektuál. Od príbheu som popravde čakal viac a koniec koncov aj od automobilových naháňačiek. Od logiky som nečakal vôbec nič, ale dokonca v tomto film predčil moje nulové očakávania, pretože tu nedáva zmysel absolútne nič v žiadnom smere. Ale ono asi aj to bol zámer pána Bessona. 50% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je rýchlou vzrušujúcou jazdou, ktorá prekračuje hranice akcie, komédie, romantiky, frašky a buddyho filmu v mnohých ďalších žánroch. Postavy sú sympatické, humor je rýchly a svižný a šoférovanie je rýchle a zbesilé. Dej nie je nijako originálny, ale celkovo je dobre prevedený. Soundtrack je zábavný a perfektne sa hodí k filmu. 7/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

No musím povedať, že je to super pocit, keď sa človek pri komédii zase schuti zasmeje a užije si ju plným priehrštím. Skvelé hlavné duo, výborná komédia, unikátne a skvelé situácie a proste jednoducho vynikajúca rýchla jazda, ktorá stojí za to. Neviem čo viac ani povedať. Je to proste vtipné a skvelé. Stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kvalitni francouzskej film, ale popravde receno, uz jsem ho videl asi ctyrikrat a kdyz pominu fakt, ze druhej dil mam radsi, tak uz jsem se moc nebavil. Je fakt, ze Samy Naceri se svym taxikem je spravnej krutak, ale skutecne vtipnejch scen tu tak moc neni a kdyz je nejaka honicka, tak je v prilis pohodovym tempu. Ale jako takova oddechova komedie, proc ne. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)
  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)

Reklama

Reklama