Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kill the Messenger je filmem, který má náběh a potenciál stát se jedním z nejpozoruhodnějších špionážních dramat roku 2014. Bohužel, k absolutní dokonalosti mu chybí nějaký hlubší podtón či moment, který by hlouběji definoval Webbovi pohnutky a celkovou frustraci nad vládním systémem. Přičtěte si k tomu přepálenou stopáž a mnohdy zkratkovité scény a dostanete látku, ze které šlo ve finále vykřesat mnohem více, nicméně režisér Michael Cuesta tuto příležitost trestuhodně nevyužil. Na závěr snad jenom dodám, že Jeremy Renner se v hlavní roli vážně snaží hrát a troufám si dokonce tvrdit, že se jedná o jeho zatím nejlepší herecký výkon. „American kids did die and are still dying, just not the ones you care about apparently.“ ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinář odhaluje citlivou kauzu CIA (do Států pašovala kokain, za utržené peníze financovala protivládní rebely v Nikaragui) a následně se nestačí divit, co (mu) vydání článku způsobí. I když: pár nepřímých výhrůžek, snaha o zdiskreditování a zametení pod koberec nepřinášejí žádné drámo, jen hlavní postava běsní a ztrácí nervy (i divákovy sympatie). Film tak zaujal spíše z "faktografického" hlediska v první polovině, než v té druhé osobní. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Americká garnitura chránící své občany a demokracii používá mnohdy metody, které vyvolávají úvahy, zda by občané nepotřebovali chránit i před ní samotnou - to je obecně známo. Tento snímek odrážející skutečnou postavu novináře, společensky zadupaného jen proto, že někomu šlápl na kuří oko, je natočen výborně vtahujícím a svižným stylem, který zaujme diváka, přestože si nedělá ambice detailního popisu onoho střetu novinářských a státních zájmů, ani usedlého biografického díla o hlavní postavě. Lehčí forma dramatu s prvky politického thrilleru byla zvolena dobře, režisérem je dobře vystavěna, je zajímavá, znepokojivá, odvážná, i když trochu šablonovitá. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Ako vláda USA získavala peniaze na podporu Contras v boji proti komunizmu v Nicarague. Celkom vydarené, ale tá ľahkosť ako sa k článku dopracoval sa mi nepozdávala. Navyše takéto typy thrillerov si zaslúžia hutnejšiu a emotívnejšiu atmosféru, ktorú v tomto filme akosi obišli, či skôr povrchne odbili. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

To se tak jedou jeden novinář postavil vládě ,která je dávána za vzor v demokratičnosti a jak vše je v té americe úžasné.Ejhle ,ale je ten novinář očerňován jako blázen,protože přišel na zapojení americké vlády do obchodu z drogami.CIA napomáhala v šíření drog v USA ,aby pak posléze mohla vyhlásit boj s drogami..Jen za tuto skutečnost dávám filmu plný počet.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)
  • Rok po tom, čo Gary Webb zomrel, sa rozhodol novinár Nick Schou skontaktovať jeho rodinu a poprosiť o požehnanie pre napísanie knihy o ňom. Schou chcel očistiť pamiatku novinára, o ktorom sa v nekrológoch písalo ako o zdiskreditovanom reportérovi. Nebolo to však ľahké, kvôli chúlostivej téme mu knihu nechcelo vydať žiadne vydavateľstvo, nakoniec však predsa len slávil úspech v Nation Books. (beso74)

Reklama

Reklama