Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kdo záviděl dobrodružství Tomu Sawyerovi a Huckleberrymu Finnovi, bude mít k závisti nový důvod, neboť Joe i Patrick (Biaggio se, jakožto neinstitucionalizovatelné individium, nepočítá) si svoji krátkou svobodu užívají tak plně, jak to dovedou pouze děti... Kouzelný výlet do vakua mezi ztraceným dětstvím a dospělostí v nedohlednu, provázeného nejvyšším stupněm opovržení k osobám, které nazýváme rodiči i nejistotou ze sebe sama, kdy jeho první polovina je slastnou směsicí vzrušení, těšení se z přírody a radosti z volnosti, s kamerou oprašující vlastní, hluboko zapadlé zážitky z prázdnin, letních lásek a osobních rebelií, ač sarkasmus otce Toye byl už tak trochu přes čáru a humor Keenanových poněkud tlačený, zbytek filmového času jakoby přebíral nevyhnutelnost konce nového bytí a spolu s ním odkráčel do stavu nezáživného vystřízlivění... Sladký Nick Robinson, skvělý soundtrack, milé pokoukání. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyl smyšlený příběh, tak řeknu klukům a Kelly, že to bude za pár let jejich nejkrásnější vzpomínka na jejich náctileté mládí. Já sama strašně ráda vzpomínám, jak jsem ještě jako malá holka stavěla s bratránkama o něco menší boudu v lese a jak jsme tam pak přenocovali, ale stejně jsme strachy celou noc nespali. Možná, že většině z nás se splnil nějaký ten klukovský a nebo holčičí sen. Ale jako v tomhle příběhu se ne vždy dá splněný sen skloubit s realitou všedních dnů a tak je dobře, že to dopadlo tak jak to dopadlo. Určitě by se našlo pár hluchých míst a situací, které bych osobně vynechala (králíček), ale jinak jsem byla nadšená nejen z vizuálu, ale i ze soundtracku a v neposlední řadě z rozkošného Biaggia, který byl moc sympatickým a skvělým kořením celého příběhu. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Boha! Chce se to tvářit jako oduševnělý snímek o útěku teenagerů do divočiny, ale příběh je tak plytkej a děj nahodilej, bez emocí nebo hloubky, že to musí urážet každého trochu náročnějšího diváka. Chce se to tvářit jako drama i jako komedie, ale není to ani jedno. Chce to ukázat křehkost dospívání, ale ukáže to bandu kluků, kteří postaví chtrč v lese a u toho zabijí pár nevinných zvířat... ()

erased 

všechny recenze uživatele

S ohledem na téma se přímo vybízí srovnání s letošním Mud. Na rozdíl od Nicholsova nesentimentálního návratu do klukovských let se ale zdá, jako by Kings of Summer byl naivním výletem klučiny do emocionálního světa dospělých. A postavy tomu odpovídají, tak jednoduché archetypální postavy bez vývoje by totiž člověk pohledal. S tím by ani nemuselo být nic špatně, jenže by se k tomu museli vybrat představitelé odpovídajícího věku, ne prváci na střední, kterým jsem stavění bunkru a lítání po lese s meči ani na vteřinu nevěřil. Ale vem to čert, bez srovnávání, přemýšlení a snahy pod tím vším něco najít (hlavně logiku nebo uvěřitelnost), to pozlátko pro oči i uši docela funguje a odsýpá. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Jo, jasné... Má to předem odhadnutelný příběh a postavy jsou zjednodušené archetypy. Nic nového, nebo nedej bože objevného se nekoná, ale stejně jsem si to užil. Nevím, zda za to můžou nostalgické vzpomínky na dobu, kdy jsem si podobně naivně představoval "dokonalý život bez rodičů". Já jsem ovšem v té době navštěvoval první stupeň základky a ve snímku mě ta naivnost odrostlejších dětí trochu mátla, ale co já o dnešních teenagerech vím... 3-4* velkoryse zaokrouhlené nahoru pro filmek s fakt pěknou atmosférou :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje jedna krátka scéna s Biaggiom (Moises Arias). (MikaelSVK)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama