Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je parádní! Fakt jsem dost překvapenej ... malej akční film, ale zabavil neuvěřitelně! Na tom je prostě dpbrý, že od začátku drží pozornost, mění se prostředí a situace, takže neomrzí, ani chvíli nenudí, je napínavej, divák na to kouká a fakt neví komu věřit, stejně jako hlavní mladej naivní hrdina ... Je to skvěle zahraný, netlačí to zbytečně na pilu, ale přitom ve finále už je tlak opravdu značnej ... no a to finále a hudba/písnička, která se rozjede ... woow!! Paráda, fakt zábavný, přitažlivý, sympatický ... (bacha na spoilery !! můžou vám podělat celej dojem z filmu !!) Doporučuju!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V první polovině neuvěřitelně nezáživná podívaná, kterou nerozhýbalo ani vězeňské prostředí, a to je už co říct, postupně se ale film poměrně slušně rozběhl a i když se to nakonec v žádném případě stejně nevymanilo z mantinelů naprosto průměrné akční krimi, tak k prostřelení hlavy kvůli neúnosné nudě nemusí dojít. Zápletka mi každopádně přišla celá taková dost obyčejná, nenápaditá, nepřekvapivá, vše se odehrávalo tak nějak předvídatelně, bez nějakých výraznějších, či snad až nečekávaných zvratů, nikterak přesvědčivé nebyly vesměs ani postavy, od nichž se dali očekávat též jen činy, které jim byly přisouzeny už od začátku, snad tedy jen vyjma té Ewana McGregora, který navíc i jako herec dokázal jediný zaujmout a oslovit, což ovšem nebylo zrovna v tomto snímku pro něj nějak obtížné, neboť především ústřední dvojice Thwaites, Vikander byla doslova otřesná. Akce pak dostala jen pomálu prostoru, což ovšem příliš nevadilo, protože i pro ní platí jen slova o tuctovosti a nezáživnost. Celkově se tak zkrátka jedná o sice možná poctivou, ovšem nikterak ojedinělou podívanou, která nezabije, ale divák si při ní ani zrovna dvakrát neužije nějaké té výraznější zábavy. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(16/2015) / Výborný Ewan z prostredia austrálskej basy. V prvom rade sa jedná o drámu. Keď už dojde na akciu, tak to stojí za to. Škoda, že ten zostatok sa vlastne len prekecá, netrebalo sa držať až tak pri zemi. Na druhú stranu, aspoň to celé pôsobí v rámci možností prirodzene, čo človek aj vie ocenniť po tom kvante holywoodskych trhákov :). Treba sa proste pripraviť na dobrú atmosféru s minimom akcie. Ak niekto má rád vezenské story, myslím, že má vyhraté. (7/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Alicii Vikander jsem v civilnější poloze vůbec nepoznal. Zpočátku mě tohle tedy zrovna dvakrát nenadchlo, ale jakmile se film odpíchne ke skvěle provedené a přitom jednoduše naplánované loupeži měl jsem jasno. Tenhle nenápadný australský filmík si mou pozornost zaslouží. Težko popsat jaký film vlastně ve skutečnosti je, ale je to prostě něco zcela jiného než dostane divák v běžné Hollywoodské produkci. Austrálie je prostě svá. Hudba funguje na podtrženou jedničku. 70% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn žánrový mix Sons of Anarchy něčeho vězeňskýho, Romea a Julie apod. Velká škoda, že to nemá jistější režii a lépe obsazeného titulního představitele, takhle je to jenom fajn. Ewan McGregor špičkový, Alicia Wikander cute a zase trochu jiná. :) Závěr mne plně uspokojil, ale takový podobně malý The Drop se mi líbil o moc víc. 7/10 ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama