Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (819)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typický príklad toho ako dokáže hollywood pretočiť a zhovadiť predlohu. Už titulky "inšpirované skutočnými udalosťami" dávajú tušiť, že tvorcovia mali voľnejšiu ruku a so skutočnou predlohou a udalosťami, ktoré policajt zažil sa zahrali tak, že jej neuverí nikto. Môže za solídnym a reálne pôsobiacim filmom stáť J. Bruckheimer? No, raz mu to celkom vyšlo - film Veronica Guerin s C. Blanchet... Film vo výsledku pôsobí nielen ako kombinácia filmov Sedem či Vymietač diabla, ale aj kombinácia všemožných podobných filmov a možno aj preto na mňa film pôsobil ako zlepenec všetkého, čo tu už bolo. Dá sa to sledovať, je tu pár dobrých momentov, Bana hraje dobre, no výsledok ma veľmi neprekvapil ani nezaujal. A to som dostal tip najmenej od 3 známych. "Toto si pozri, je to bomba!" Ja si filmovú bombu predstavujem úplne inak. 60%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dílo, které nápaditě kombinuje filmové skvosty jako je například Constantine a Seven. Nejen hlavní postavy zde září velice jasně, ale bezkonkurenční je zejména trojice španělského kněze, Erica Bana jakožto charismatického hlavního hrdiny a jeho parťákáka, adrenalinového nadšence a správného chlapa. Jediné co mne trochu mrzí, že bylo tolik času věnováno samotnému vymítání a jen tak málo soubojům, které se tolik dařily! Strašidelné to bylo jen mírně, ale to si film vynahrazoval perfektní temnou atmosférou sílící v průběhu celého sledování. Mimo to posedlí lidé vypadali vskutku ohyzdně a kamera je vždy zachytila při tom nejznepokojivějším možném chování. Až konec ve mně vyvolal smíšené pocity. Na jednu stranu jsem doufal v happy end, ale upřímně to možná vyznělo malinko ,,cheezy" a srazilo to finální hvězdu. 79% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív to připomíná pomatenou temnou mysteriozní kriminálku a pak - SPOILER !!! - je to zas nějaký vymítání kdo ví čeho z kdo ví koho -- KONEC SPOILERU. Všechno už tady bylo milionkrát, o těchhle věcech tvůrci věděj prdlajs, nebaví mě to a nudí... Ale hezkej vizual docela a tak nějak to v pohodě uteče. Ale celý to jede tak na čtvrt plynu a ne a ne ho pořádě sešlápnout ... Tuctovej průměr. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vlastne spokojnosť. Spojenie klasického exorcist hororu s krimi-thrillerom je pomerne osviežujúce, Bana je sympaťák, celé je to napínavé, ľakačky výživné, finále intenzívne. Len ma každých pár minút poriadne prefackalo nejaké klišé, či už hororové alebo z príručky tradičných buddy-krimi (toho jeho parťáka by som najradšej vyškrtol z filmu). 7/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Chraň nás od Wacoslava1 až zase uvidí podobnou ptákovinu. Nebo teda nebudu až tak příkrej vyložená blbost to nebyla, ale povedenej film taky ne. Jasně příběh není k zahození šlape to docela solidně. Oba dva hlavní herečtí představitelé byli v pohodě, tak v čem je problém? No především v tom, že tohle prostě není horor. Respektive nevyvolává ty správné dojmy co by měl horor vyvolávat. Nebál jsem se totiž ani náhodou. Atmosféra na nule, lekačky na mě absolutně nepůsobili tím spíš, že byli předvídatelný a tak opravdu jediný co relativně funguje je příběh kterej mě aspoň jakž takž vtáhnul do děje a tudíž mi nebylo úplně ukradený o čem to je. Ten konec s tím vymítáním není špatnej, ale taky mě to extra neoslovilo. Navíc netuším proč se to musí dneska cpát do každýho filmu. Takže jako thriller to celkem funguje jako horor ani náhodou. Zkrátka od loňskýho Conjuringu tu dobrej horor v kinech nebyl. Tohle je určitě lepší než např Oculus nebo Insidious 2, ale pořád nic moc.45% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Podľa Scotta Derricksona Sean Harris upadol počas natáčania do nevysvetliteľného tranzového stavu, a to pri natáčaní scény s čelovými stigmami. Po jej nakrútení si Harris nechal odstrániť protetiku, no niekto zavolal Derricksona, že s Harrisom nie je niečo v poriadku, pretože hovoril nejakým zvláštnym jazykom. Odviezli ho domov, kde ho uložili do postele. Na druhý deň, keď prišiel Harris na pľac, sa ho Derrickson spýtal ohľadom predchádzajúceho dňa a Harris len povedal: "Mal som taký rozpínajúci pocit a potom mi vedomie akoby upadlo. Potom si niekoľko hodín nič nepamätám." (Arsenal83)
  • Při přípravě na roli Eric Bana zhlédl několik videí zaznamenávaících skutečné vymítání. Několik dní poté nemohl klidně spát. (The Viper)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama