Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba určitě ocenit odvahu, se kterou se tvůrci rozeběhli hlavou proti zdi, protože tady se opravdu nedá vyhrát, maximálně jen odejít se ctí. Tím, že se ve filmu otevřeně hudbou z původní Angeliky přihlásili k jejímu odkazu určitě potěšili spoustu fanoušků, zároveň ale taky naznačili, jak tento remake chápat. Na "staré" filmy se "mladí" lidé nedívají, tak je třeba dodat stravitelný remake, aby se dětem dostalo kulturního dědictví národa ve stravitelné formě. My starci si pustíme nedávno vyševší bluray originálu a budem slintat nad tou "starou raketou" Michelle Mercier a mladí budou zase slintat nad tou "nemastnou neslanou nedomrlou" dnešní Angelikou. V každém případě to pan Ariel Okurka natočil slušně. 60% plus hvězda navíc za odvahu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantika pôvodnej verzie, ten duch historickej doby, kdeže to je? Aj krása Angeliky, pri všetkej úcte, zmizla. Nora Arnezeder síce nie je Nora Mojsejová, ale na Michele Mercier ani zďaleka. Depejrac starší o generáciu viac než by v skutočnosti mal byť. Pomaly jej mohol byť pradedo a oni tam dajú sexuálnu scénu, ako medzi neukojenými teenagermi. Nič, nečudo, že z toho už žiadna dvojka nebola, táto by nebola ani markíza Španielov, nieto ešte anjelov. ()

Reklama

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že posledních 20 minut jsem už nedal, takže jsem přemýšlel jestli je u mé férové film hodnotit a komentovat. Ale jelikož mě tento film opravdu naštval a silně pochybuji o tom že se nějak na posledních 20 minut vylepšil, hodnocení a i komentář sem dám. Remaky jsou celkově dost zbytečné, není přece potřeba natáčet povedenné filmy znovu. Ale ten Angeliky je obvzlášť zbytečný, dneska už se totiž prostě nedá natočit něco tak roztomile naivního, příjemného a dojemného jako je bývalá série o Angelice. Je mi to líto, ale nedá. Dneska již frčí úplně jiné typy filmů, ve kterých jsou ty nejlepší hvězdy s halywůůdu, cool počítačové efekty a podobné vymoženosti (které mě ale například odpuzují.) Ale nechtěl jsem být až tak vůči nové Angelice zaujatý a i s ohledem na to že byla z velké poloviny natáčená v naší České republice a rozhodl jsem se jí zhlédnout. Ale přátelé, již dlouho jsem neviděl film ve kterém působí vše tak hrozně amatersky a to komera, střih, dialogy, herecké výkony, výběr herců (Opravdu nebyl režisér pod vlivem nějáké omamné látky, když vybral do role Žofrého takového slizkého dědka?) scénář atd. Místy jsem skoro přemýšlel nad tím jestli nesleduji parodii na původní sérii. Vždyť to nemělo absolutně žádný švih, kouzlo, charisma. Film má problém i s tím vyprávět souvisle celý příběh a s návazností jednotlivých scén. Nic tam nefunguje. Zhola nic. Tohle je páni tvůrci hnus a pěkná rána do zad všem fanouškům té právé Angeliky. No alespoň že film moc nevydělal a další pokračování se snad už konat nebudou. Jedna hvězda je pouze z úcty k tomuhle krásnému příběhu, který je zde tak příšerně zpracován. Jinak je nová Angelika skutečný filmový odpad, který je potřeba co nejrychleji vyhodit do koše a už nikdy na něho nesahat. ()

beba789 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já tomu těch pět napálím! Protože tenhle film si rozhodně nezaslouží být na 45%. Možná je to tím, že starší Angelika mi už od mala nutila vypínat televizi, jen co se tam o ní zmínili, tudíž vůbec nemám šajna, jaká je starší verze a zjišťovat to nebudu. Nora Arnezeder je ztělesněný anděl. Opravdu nádherná žena. 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)

Reklama

Reklama