Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dokonalé retro od úvodního titulku, přehnaná stylizace, muzikálová choreografie, obrazové i slovní sexuální narážky, prostě perfektní zábava. Klišé nejsou použita kvůli scenáristické bezradnosti, ale jsou přehnána a shazována. Pokud je Renée Zellweger skvělá, tak Ewan McGregor je naprosto úžasný. Hodně pozitivní překvapení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pohľad na 60.roky od účesov cez kulisy až nábytok a iné drobnosti je prepracovaní, len škoda že sa scenár moc opičil po hite ako Moulin Rouge, nie že by táto retro komédia mala prvky muzikálu to veru nie ale dialógy a dĺžke "pohlavia", výzor Ewana McGregora a pisálske schopnosti, ... viac než dosť napovedajú kde bolo hlavná inšpirácia, Renée Zellweger je občas príjemná na pohľad ale to je asi všetko, pokiaľ Ewan McGregor hrá excelentne a úloha zvodcu mu sadne ako uliata, celý film proste stojí na jeho výkone, ostatné úlohy sú len priemerné a nijak moc výrazné čo je škoda, ináč to mohla byť nadštandardná podívaná ako tohto roční (2007) muzikáloví Hairsprey. A ako malí bonus nám Ewan s Renée aj zaspievajú ale až pri záverečných titulkoch a hádajte kto koho jednoznačne prespieva. ║Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,305,251Tržby Celosvetovo $39,468,111║ nuž po komerčnej stránke žiadna sláva ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hlavní nápad excelentní a dost scén opravdu výborných a zábavných. Vše je však zabaleno až do muzikálovitě fraškovitého hávu, který jsem dost dlouho snášel a bral ho jako jednu velkou parodii na romantické srágorky. Bohužel tohle všechno film ve své poslední půlhodině popře, kdy skončí přesně v duchu oněch romantických komedií, ze kterých so původně utahoval. Tímto krokem moje pachuť k oné muzikálovité fraškovitosti opět vystoupla a vrhla stín i na první půlku, která mě víceméně hodně bavila. Takže já říkám zatracená škoda - z tématu šla vytěžit krásná absurdní, místy třeba i mírně načernalá komedie, ale tvůrci nejspíš dostali strach, aby se jim film zaplatil.... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jedničku za vizuálně dokonalé metropolitní retro, famózně stylového McGregora, přihrávače Sarah Paulson a Davida Hyde Pierce (ten člověk má neuvěřitelný komediální potenciál, narodit se o třicet let dřív, neměl by o práci nouzi) a rozpůlený záběr. Dvojku za režii, která měla korigovat jistou žánrem vnucenou předvídatelnost scénáře a Renée Zellweger, která je sice nestandardně estetická, dynamická a mimická, ale na můj omezený vkus přespříliš rozvěrně diblíkovitá. Horší známky do režisérské panu Peytonu Reedovi nepíšu. Chladné, ale zábavné. Coby šlápota mimo vytyčené trasy must see. A pro nás černobílé žrouty must must see. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát tak zhruba za tri, takže som rád, že som dal tomuto hyper štylizovanému príjemnému filmu ešte jednu šancu. Množstvo pekných detailov, vyplývajúcich zo sadadenia príbehu do 60tych rokov a jedna z najlepšie zostavených ústredných dvojíc v histórii romantických komédií. Aspoň v súčasnej klišé romantickej kinematografii sú v mojom rebríčku Ewan s Reneé veľmi vysoko. A možno sa jedná aj o ich najlepšie úlohy. Venoval som im svoj komentár číslo 2000. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • Po závěrečných titulcích následuje vtipný epilog s pěveckým duetem ústředního páru. (cariada)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama