Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (154)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Má to být drama, ne ??? - Mně to teda nepřišlo. Tři měsíce v podzemí zavřenej s 32 debilama ? Hráblo by mi za tři dny. Oni tam měli lepší pohodu než v Hiltonu. Tohle bylo podané opravdu nezáživně. Fakt přehmat. Ani Bandaska to nezachránil. Ty jeho gesta na konci ... byly ... dá se říct patetické. Prostě to nebylo vůbec nervově vyšponované, toť největší chyba. Nějak víc zpracovat charaktery, a jak někomu pořádne hrábne a začně blbnout a ohrožovat ostatní ... to sem přece patří ... do žánru ... i když to bylo podle skutečný události . dá se to trochu ochutit, ne ? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď sa udial tento banícky zázrak, tak som si hneď povedal, že takáto pozoruhodná udalosť si určite zaslúži sfilmovanie. Po 5 rokoch sa tak naozaj stalo a americko-čilská koprodukcia s hviezdnym Antoniom v hlavnej úlohe uzrela svetlo sveta v podobe tohto filmu. Úprimne, čakal som, že z toho Američania budú chcieť spraviť ukážkový heroický film s prehnanými vizuálnymi efektami. Ale napokon to malo v sebe obrovský kus realistickej esencie, ktorú príjemne dopĺňali aj autentické zábery z dobových TV správ. Samozrejme, zopár vecí boli pre film trochu pozmenených (vygradovaných), ale to jadro emočnej vypätosti dvoch "svetov" (hore a dole) plných kontrastu si zachovalo svoju realistickú ľudskú tvár. Kvalitná práca! ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH, KTERÝ SE STAL - což je deviza, která mu dodává punc ryzosti ... jako když se vám otevře srdce hory. Mohl se přidržet reality - nebo se jí vzdálit ... mohl zkrotit své emoce - nebo je zdůraznit ... mohl se vydat napřímo - nebo oklikou. Nemám zdání, co a jak udělal - důležité je, že zůstal věrný sám sobě. Jeho základ je nezpochybnitelný ... a stačí k tomu, aby vás pohltil - aby vás přiměl k cestě hluboko do podzemí, kde budete spolu s jeho hrdiny vydáni na milost rozmarům neklidné hory ... a odkázáni na dobrou vůli, finanční prostředky (!) a technické možnosti svých potencionálních zachránců. Zachránců, kteří netuší, zdali jste ještě naživu. A možná se přitom dozvíte, kolik životů musí být v sázce, aby o vás projevila zájem i chilská vláda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že si tento příběh horníků z Chile dokonce pamatuji. V dnešním filmovém průmyslu byla tudíž jen otázka času, než se toho chytí nějakej šikovnej producent, který by z toho udělal solidní srdceryvný příběh s happyendem. A ano, opravdu se povedlo. Jméno tomu dělá vopelichanej Tonda Banderas a celé to klade důraz na pravdu, což jednoznačně oceňuji. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné drama. V dole je Banderas výborný a stejně tak i Phillips. Na povrchu pak nejvíc zaujme Binoche. Celkově se hercům podařilo podat výborné výkony a je fajn, že nikdo zbytečně nepřehrává, což ve filmu o lidech s jihoamerickým temperamentem, je docela zázrak. A upřímně, civěl jsem jak puk na scénu s vytahováním prvního z horníků a to se mi fakt už dlouho nestalo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Exteriéry, respektive vchod do dolu San José, se natáčely na skutečném místě, kde k tragédii došlo. (T-enter)
  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama