Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (154)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový klasický katastrofický drama co neurazí ani nenadchne. Je tu docela hodně známých ksichtů jako Banderas, Santoro, Brolin, Philips nebo Byrne. Plusem je, že film se rychle rozjede krátký seznámení s postavami a hurá do dolu. První půlka docela fajn, pak už to začalo trochu drhnout a možná bych to zkrátil, ale na slušnej nadprůměr to stačí. Jinak já příběh nestudoval, tudíž jsem naštěstí nevěděl jak to dopadne.65% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

samotný příběh je ve své podstatě kulervoucí a neuvěřitelný a filmové zpracování se mu dostalo po zásluze.Výsledkem je pak standardní film podle skutečné události,který není ani zdaleka špatný a nechybí mu atmosféra,napětí i uvěřitelní herci.Ke čtyřem hvězdám nechybí moc...vlastně chybí jen to,aby stopáž byla o 10-15 minut kratší a ubralo se tak pár hluchých míst...70% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka klasicka 90tkova drama podla skutocnych udalosti. Uplne ma to nenadchlo z dvoch dôvodov. 1. Jednotlive postavy banikov nie su prilis prepracovane, takze si ma ich pribehy neziskali. 2. kedze film vznikol prilis skoro, tak si stale dobre zo sprav pamätam vývoj a aj samotne rozuzlenie, takze tym padom filmu chybalo napätie. Ale na jedno pozretie to je celkom prijemny film so slusnym Banderasom a peknou hudbou. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo už, každé potencionálne komerčné ľudské (ne)štastie treba využiť. Cítiť určitý kalkul, podobne to robia aj bulvárne plátky. Nalákať hlúpučkých, sentimentálne naladených divákov a obdivovateľov (ne)skutočných príbehov a máme trhák. Film sám o sebe nieje zlý, ale je zameraný iba na jednu skupinu konzumentov a tých ostatných necháva v polohe takmer nudiaceho sa tvora. Takže dosť ma mrzí, ako sa v dnešnej dobe mrhá potenciálom filmov, len aby zaujali divácku skupinu, ktorá vlastne o Film ako umenie vôbec nestojí. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Filmová dramatizace skutečné události, kterou má mnoho z nás ještě v čerstvé paměti. The 33 současně stojí i padá na spolupráci s americkými producenty - podařilo se zlanařit několik známých hvězd (plus Bob Gunton, který - snad zatím - není na ČSFD v obsazení uveden!), důlní prostředí a jeho samotný kolaps jsou obstojně natočeny, postupem času je však drama stále víc a víc vytlačováno patosem amerického střihu až té míry, že nakonec začne rušit a snižovat napětí, byť samozřejmě každý předem ví, jak tato událost dopadla. Výběrem tohoto filmu ke sledování chybu neuděláte, neočekávejte však drama nejvyšší jakosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Pri poslednej večeri sedí pri stole 20 baníkov, pričom zavalených ich bolo 33. (fefee)
  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v juhoamerickom Čile. Časť natáčania však prebiehala aj v Kolumbii. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama