Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Revenge thriller v izraelském hávu. Slušná zápletka, umně budovaná atmosféra, podpořená parádní kompoziční hudbou a skvělé dialogy s černým humorem, přesně tam kam patří. Ovšem co posouvá film minimálně o hvězdičku výš, je skvělá režie, která chytře udržuje diváka v pozornosti po celou dobu. Netvrdím, že by mě film nějak extra strhnul, jen to do sebe všechno pěkně zapadalo a tohle drama tří postav o vyšetřování brutální vraždy malé holčičky s podtitulkem "oko za oko, zub za zub", jsem si užil někdy s pobaveným úsměvem, jindy s prsty přes oči. Tudíž moje první setkání s izraelským filmem dopadlo nad očekávání a můžu doporučit všem, co mají rádi černohumorné tarantinovské dialogy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výborná černohumorná komedie. Troufnout si být s takovýmto námětem vtipný, to by si hned tak někdo nelajznul (například loni Denis Villeneuve, na jehož Prisoners jsem si během projekce několikrát vzpomněl). Občas z toho člověk opravdu má trochu černé svědomí - takovým věcem se přece nesměje. Ale co se dá dělat, když to režijní duo tak krásně zvládlo natočit. Jinak - Keshales a Papushado evidentně brousí svůj autorský rukopis - Big Bad Wolves se v mnoha ohledech podobají jejich prvotině Rabies. Řetězec různých náhod a zvratů (tu pravděpodobných, tu nepravděpodobných) zavede na jedno místo několik různorodých postav, jež se nakonec pustí do vzájemných, ne zrovna přátelských interakcí, přičemž průběžně dekonstruují tradiční thrillerové postupy a nenaplňují divácká očekávání. Zatímco u Rabies to ale celé působilo dost vycucaně z prstu a nepřesvědčivě, tentokrát jsem s filmem takový problém neměl. Těším se, co přijde dál. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Éh, těžký. Jeden by sice rád lezl verbitchovi do kakáčku, ale na druhou stranu mě neměl navnadit na něco, co nepřikráčelo. Pravda, izraelskou kinematografii nemám zrovna v předkožce, proto nakonec šoupnu čtyři, neboť jinak bych mohl psychicky podpořit kibucoidní hovádka, rovná snad jen svým raketky a bumajzle pšoukajícím oponentům, ale po ukázkovém uvedení do děje jsem čekal ještě větší masox. Vykonstruování obviněnce zanedbané, tortura nedotažená a konec sice krutý, ovšem ne-dost-at-ečně, nebo jak jdou ty slabiky po sobě. Přesto doporučuji všem, co mají rádi malá děvčátka. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Hyperbolizovaná legrace. Thriller s nadsázkou. Černá komedie. Říkejte si tomu, jak chcete, ovšem jedno asi jen tak nepopřete - že je Big Bad Wolves dalším výtečným příspěvkem do tohoto výživného a mně velmi lahodícího filmového mixu (dále např. Lovci hlav nebo Ruang talok 69). Násilí je zejména v té druhé (primárně komediální) polovině, kde je ho taky nejvíc, zjemňováno a zlehčováno odbíháním od tématu (tedy mučení) - ať už mučiteli „v tom nejlepším“ volá ustaraná matka, vyruší ho zvuk minutky právě dopečeného korpusu na dort nebo se jedná o etudu s otcem a mnohé další. Vtípky jsou ovšem i slovního charakteru a například u takové debaty o všech mužských tělesných otvorech jsem regulérně vyprskl smíchy. Ale už toho radši nechám, ať z toho taky něco máte a užijete si nějaké to překvapení. Nádhera. Titulky naleznete zde. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je ten zmrd vinny alebo nie? To je otazka. Bohuzial kym sa dozvieme odpoved tak musime vytrpiet nie prilis vydareny mix scen ktore sa snazia o absurdny humor a zaroven o vazny pohlad na problematiku. To podla mna vôbec nefunguje. Vdaka tomu som sa aj pri sokujucej pointe smial na ucet tvorcov. Podla mna sa mali rozhodnut, ci to bude vazny film, alebo absurdna komedia akou je skvely korejsky film Save the Green Planet. 5/10. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama