Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

erased 

všechny recenze uživatele

The Machine je další z řady sci-fi tvořených nezapřenými nadšenci a fanoušky žánru a jeho novodobých klasik. Jenže jak už tomu tak u těchto filmů je, jejich rozháraný a nerozhodný obsah i struktura by ohromil ve videohře, ve filmu už to taková sláva není. Přestože se ale mezi takové fanoušky řadím i já a ty chyby jsem s klidem přehlížel, kýžené zábavy jsem se nedočkal. Naštěstí Toby Stephens ani jeho stroj a celá futuristická konspirace za devadesát minut ani nestihnou začít nudit, po všech stránkách zasloužený průměr jim tedy sluší. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"I didn't know it was a man; I didn't know man and clown were the same. I'm sorry, can you fix him?" Komentář může obsahovat spoilery. No, upřímně; na tak malý rozpočet, který byl chvílemi hodně cítit, se mi tohle lehké sci-fi docela dost líbilo. Kratší stopáž byla v pořádku, nic se neprotahovalo, prostě se jelo. Někdy je prostě lepší vykašlat se na efekty a pustit se radši naplno do příběhu. Nalákalo mě obsazení Caity Lotz, kterou jsem chtěl vidět i někde jinde, než v seriálu Arrow. A nezklamala, jako android (nebo co to bylo) se mi líbila, tahle holka by měla dostávat více rolí! S ostatními herci jsem problém neměl a kupodivu ani s příběhem ne. Všechno letělo svižně a k pěknému konci. Mezi mé nejoblíbenější momenty patří rozhovory, ve kterých se Ava snaží porozumět lidem, také její "operace" a vzepření ostatních vězňů. Tenhle film doporučuji, nenechte se odradit nepříznivými komentáři. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemne prekvapenie. Vdaka volbe hudby v soundtracku k tomuto filmu som mal, zvlast v prvej tretine filmu, neustale pocit, ze pozeram Blade Runnera. Tiez by ma zaujimalo nakolko bol vynikujici Ex Machina inspirovany tymto kuskom. Su tam totiz velmi podobne znaky. Predstavitelka A.I., Caity Lotz sa role myslim zhostila celkom uveritelne a tiez ma moc nerusila. Niektore casti filmu posobie sice moc strojene, ci lacno, avsak ako celok sa mi v prevedeni a napadoch film celkom pacil. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

Tento film je o citu. A právem jde o science-fiction. Vždyť cit je dnes mnohým natolik vzdálený, že je pro ně čímsi nedosažitelným - čímsi z kategorie science-fiction. A stroje? Ti po něm můžou toužit a nad ním žasnout mnohem víc než lidé, jak předvedla Caity Lotz coby robotický voják. Jak říkám, tenhle film je o citu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nebola to A.I. Umelá inteligencia ani Metropolis ale zlé to rozhodne nebolo. Nápad a myšlienky ktoré tu vyzneli sú až znepokojujúco alarmujúce a bojím sa že sa podobná situácia, to jest navodenie nejakého citového vzťahu k neživému stroju, a naopak, môže v budúcnosti stať. Keď sa stroj bude uvedomovať a myslieť si že je živý. Herecké výkony hlavne hlavnej ženskej postavy ma takmer dojali. Bolo to perfektné. Soundtrack znejúci ako retro future 80´s ma tiež bavil. Sem sa to vyslovene hodilo. V celku to bolo dobré a aj tie čudne svietiace filtre by som prehltol ale tie gigantické diery v scenári, obrovské mnohé nelogické paradoxy, tie tu nemali čo hľadať. Vo filme sa vedie vojna proti číne. Tuto viedlo vojnu asi 10 Amerických ľudí. Po ich smrti sa všetko vrátilo do normálu a hlavné postavy mohli žiť šťastne až do smrti. Aj červená čiapočka sa skončila realistickejšie.. škoda. Pretože to malo obrovský potenciál. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama