Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

Happens 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že se film víc nesoustředil na právní stránku věci a "detektivní" část právnické práce. Místo toho film věnuje pozornost rodinným problémům a vytváří tak spíš rodinné drama, tedy film by se mohl přejmenovat na Otec, místo Soudce. Downey epickou stránku zachraňuje charismatem, ale nestačí to. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice, převelice dlouhý film, úplně zbytečně. Ačkoliv by se na první pohled zdálo, že v něm vystupuje hodně postav, o nichž je co vyprávět, opak je pravdou a stále jde jen o otce a syna, přičemž ostatní jsou pouze více či méně zbytečné nebo pohříchu nevyužité ozdoby (Billy Bob Thornton především). Navíc jsem Soudce viděl v nepovedeném českém znění, kdy na mě Robert Duvall mluvil naprosto nevhodným hlasem Jiřího Štěpničky (který se ale na rozdíl od ostatních kolegů "dabérů" alespoň snažil hrát). Dvě a půl. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V právo nevěřím, v nezávislost soudce už vůbec ne, ale rozhodně věřím, že když se sejdou ve filmu pánové Downey s Duvallem, a dají vyniknout svým arogancím, tak se u toho budu bavit. To se i stalo, bylo to vynikající, ale s přibývajícím účinkem nádorů se z toho stala nepříliš zajímavá rodinná taškařice, kterou změnilo v komedii rozhodnutí soudu založené na domněnce obviněného. To je celkem nářez i ve státě, kde spravedlnost zajišťuje justiční mafie a při nezajímavých fair play soubojích má pravdu ten, který si zaplatí dražšího právníka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jejda to bola nuda. Zo Sudcu až príliš kričí: "chcem Oscara!" a "nie som len Iron Man!". Čo o to, Downey je vcelku sympaťák. V zásade bez problémov zvláda utiahnuť vážnu úlohu. Ale je to dlhé, predvídateľné, akosi rutinne a nezáživne zrežírované a (okrem strašne realistickej scény zo sprchy) zabudnuteľné. Downey bez Marvelu nemá výtlak, takže pri rozpočte 50 miliónov film na celom svete nezarobil ani 85. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér David Dobkin a oba autoři scénářů by se měli na své řemeslo vysrat a jít dělat něco, v čem jim bylo naděleno více talentu. Dobkin a Dubuque jsou nevyvratitelní kokotové, ale u Nicka Schenka se cítím mírně překvapen, neboť má na svědomí úžasné Gran Torino, které evidentně někdo opsal, protože nemá na svědomí nic dalšího - povedeného. Celý tento paskvil se motá okolo vztahu otce a syna. Otec je dobrosrdečný borec - soudce. Syn je úspěšný právník - hajzl, které ze všeho nejvíc touží po otcově uznání. Všechny ostatní postavy jsou jednoznačně navíc, film ruší a dělají ho ještě méně snesitelnějším. Schválně si mimo hru tipněte, jestli se Iron Manovi nakonec uznání dostane. Ano, máte pravdu. Stejný koncept už tu byl minimálně tisíckrát a ve většině případů snad i za něco stál. Tohle je více než 2 hodinová reklama na nudu a uspávání diváků, která za něco stojí opravdu jen kratičkými místy. Absolutně se snímku nepodařilo jakkoli mě vtáhnout do děje. Je to neuvěřitelně povrchní a tuctová hovadina. V podstatě nemám co pochválit. Z mé strany čistý odpad, který nikdy neměl spatřit světlo filmového světa. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Telefon, který Hank (Robert Downey Jr.) používá je Blackberry Porsche Design P9981. Tento telefon je možné pořídit za cenu okolo 45 000 Kč. (Claude Speed)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama