Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší micro budget indie od Bellflower. Definice toho, proč mám rád americkou nezávislou scénu. Kvůli filmům jako je tenhle. Nejlépe zpracovaná zombie tematika za poslední roky, dokonalej soundtrack (v žebříčku Sight and Sound se umístil lépe než OST k posledním Coenům nebo Broken Circle Breakdown) a nečekaně solidní herci - hlavně v podání samotného režiséra. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

The Battery, nezávislá postapo zombie road movie bromance (z anglických slov brother + romance), tedy snímek o blízkém, nesexuálním, vztahu mezi dvěma baseballisty bloumajícími opuštěnou Amerikou po (zombie) apokalypse, experimentální přístup, opravdu originální variace amerického nezávislého filmu...ale zároveň jeden z nejlepších pokusů o vážné zombie drama. Indie zombie drama je potřeba říci. :-) Z filmu je cítit zápal a nadšení tvůrců, snaha o atmosféričtější styl zaměřený víc na postavy než na akční stránku. A náladu, ta je možná nejlepší devizou filmu...skvěle podpořena indie hudebními čísly. Jeremy Gardner je samorost indie scény... Film s podobným prostředím, hrdiny a atmosférou je nezávislý americký remake Prince Avalanche... ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nenáročná postapo zombie pohodovka. Hlavní hrdinové (a v podstatě také skoro jediní herci) jsou perfektně vybráni a role jim sedí jak prdel na hrnec. Obzvláště Jeremy Gardner se mi hodně líbí a už se těším na další jeho roli. Co říci na závěr. Nečekejte žádnou bombu, ale je to kvalitní béčková zombie podívaná. PS: Užijte si "zombie honičku" :D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takovýhle filmy já můžu - pomalý nekomerční nízkorozpočťáky, ve kterých se tvůrci nepředvádějí s bůh ví jak vymakanejma trikama a přitom dělají výbornou filmařinu, ve kterých na prvním místě úřadujou dialogy, příběh a atmosféra a ne jenom samá akce akce akce, ve kterých hrajou neznámí, obyčejní a přitom zajímaví herci, a hlavně - který se dají zaškatulkovat jako "postapokalyptický zombiárny". A The Battery tohle všechno splňuje do puntíku. Pravda, na krátký okamžik jsem během projekce kapánek znervózněl, a to když si dva hlavní opičáci asi dvě minuty mlčky čistili zuby. Ale nakonec právě takovéhle scény vytvářejí tu správnou realisticko-nekomerčně-nízkorozpočtovou atmošku, že jo. A to jediné moje krátké znejistění se rázem rozplynulo při naprosto kulervoucí scéně honitby nad prsatou zombicí skrz okýnko auta; troufám si říct, že to je jedna z deseti nejšílenějších filmových scén, jakou jsem za svůj dlouhý filmový život viděl, a to je kurva setsakramentská pochvala! A jasně že bych rád viděl dvojku, ve který by Ben brutálně vodkrágloval tu zrzavou pizdu i všechny její kumpány, ale mám pocit, že žádná hned tak nebude... A taky v to popravdě tajně doufám, protože pokračováním by se tak trochu pokazila působivost otevřeného konce. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

I když se toho vlastně moc neděje, tak jsem se bavil. Já mám prostě postapokalyptický filmy se zombíkama rád a nepotřebuju nekonečnou akci s prvotřídními efekty. Tohle byla pěkná ukázka, jak by to mohlo doopravdy vypadat, když by se něco takového skutečně stalo. A ten závěr mě nijak zvlášť nevadil. Naopak. Vcelku zajímavý vyústění příběhu, i když si myslím, že by daná prekérka šla vyřešit lépe. 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v autě byla v láhvi s nasbíranou tekutinou pravá moč. (Zorlac)
  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)
  • V rozhovoru, který ve vysílačce zachytí Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), se jeho účastnící baví mimo jiné o filmu Chvění (1990) s Kevinem Baconem. (korbitch22)

Reklama

Reklama