Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od snímku za 6000 dolarů a navíc se zombie tématikou jsem vážně moc nečekal. Jeremy Gardner však dokázal natočit opravdu prapodivnou amatérskou podívanou, která ve mně vyvolala hodně rozporuplné pocity. Po hororové stránce na mě film nezapůsobil skoro vůbec, ale jelikož jde především o „hororovou komedii“, tak se to nakonec tak nějak vyvážilo. Dá se tu narazit na několik opravdu úsměvných situací (ono „honění v autě“ se vážně jen tak nevidí), ovšem nešlo si nevšimnout, že přemrštěná stopáž nabízí spoustu zbytečně dlouhých a hlavně nezáživných pasáží. Přitom onen nápad o putování světem zamořeným zombíkama, ve kterém jich „naštěstí“ moc k vidění není a když už tak se u jejich likvidace divák docela nasměje – nebyl vůbec špatný. Jelikož zombie moc nemusím, tohle mi naprosto vyhovovalo. Navíc se mi líbilo ono putování přírodou – krajina byla pěkná, hudební doprovod byl velmi dobře zvolený a jak vidno, tak i samotní herci se u natáčení dobře pobavili. Gardner však kromě dobrých „hlodů“ ukázal, že je i slušným režisérem se spoustou nápadů a vytvořit deprimující atmosféru mu nedělá žádný problém. Jedinou jeho slabinou je to, že prostě nedokáže zavčas říct DOST a zbytečně děj natahuje. Jednoho dne určitě dozraje (nebo v to spíš doufám), ale kdyby tady byla stopáž tak o pětadvacet minut kratší, bylo by to mnohem lepší. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Zářný případ, že chechtáky a šťavnaté gore jsou pouze uhovněný palec v kaďáku mladých nezávislých myslí, které i na první pohled tak slaboduchou tématiku, jako je ZOMBIE, dokážou převrátit v nezpochybnitelně hlubokomyslnou podívanou. No řeknu vám to takhle - takhle staženou prdel a voukousané nehty jsem u zombáckého filmu neměl, co se pamatuji, což je ve výsledku lehce nicneříkající, neboť si obecně z filmů pamatuji hovno, ale pointa je, že se může jít Romero s celou tou svojí sebrankou vopíchat do prdele. Nemůžu uvěřit, že budu projednou souhlasit s Rob Hnojem, ale tohle mi sedlo jako kravské hovno na skupinku sedmikrásek. ()

Reklama

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

#scalanaslepo. Po belgickém psyhologickém masakru Broken Circle Breakdown nám kino Scala naservírovala tenhle jakože hororový film. No... V prvé řadě respekt Gardnerovi, že dokázal natočit snímek, kde jedna minuta stojí pouhých cca 120 dolarů, to se jen tak nevidí. Kladně hodnotím i výběr hudby a samotný fakt, že ve snímku o zombie se zombie prakticky téměř vůbec nevyskytují. To je ale asi tak vše, co bych viděl na The Battery pozitivní. Zbytek byla absolutní slátanina všech možných absurdních situací, které vyvrcholily v závěrečnou nekonečnou wtf scénu "fousáč v autě" (díky bohu, že jsem měl s sebou litr a půl vína, abych se neunudil k smrti). Takže ne, díky, ačkoliv Gardner pojal svůj postapokalyptický svět originálněji, než komerční Hollywood, nehodlám se na tuhle cypovinu koukat znovu. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Skvelá inovačná zombie indie nezavislárňa. Prvá polovica je iba road movie kecáčka, s dobrým soundtrackom, ale v dalšej polovici sa to zasekne a s pohodovej radoby komédie sa stáne psychologický zombie komorňak. Remeslo s takým rozpočtom je odvedené na výbornu, ale večšina vecí je bohužial "mimo kameru"- a to všetky veľké udalosti, alebo zombie rubáčky. Ale spokojnosť, naozaj po dlhej dobe, horor, ktorý bavil. ()

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělej film. Nic se tam pořádně neděje, zombie vypadají jak z doby před Night of the Living dead, dialogy o hovně, postavy o hovně, prostě ten rádoby deuh filmu, co se pokouší působit pohodově a reálně. Nefunguje to. Chápu smysl a směr snímku a je mi líto režiséra, že na tohle vystřílel byť jedinej dollar. Za míň peněz a s 80% kratší stopáží se dá natočit i solidní hovno, ale tohle smrdí na hony daleko. A taky je mi líto lidí, který tohle nějakým způsobem bavilo. Ale hej, každej má rád jinej druh hoven. 5% za to, že ten vetší kretén umřel. Odpad. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)
  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • Ve scéně v autě byla v láhvi s nasbíranou tekutinou pravá moč. (Zorlac)

Reklama

Reklama