Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že nemá cenu se dívat na hodnocení českých filmů, speciálně komedií. Celkem nechápu humor českých diváků. Ale je pravda, že káždý máme jinou hranici a proto je potřeba nehledět na názory jiných a udělat si vlastní názor. Tohle byla docela fajn komedie a já se dobře pobavila. Začátek byl malinko slabší, ale pak se to dobře rozjelo. Ruml s Prachařem to dali dobře a hodně mě dostala scéna se stanováním. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Účast Donutila ve filmu už začíná bejt otravná a nesnesitelná jako každý druhý film, ve kterym kdejakého negra či buranskou filcku dabuje Bohdan Tůma.Největší problém je ale Matouš Ruml, nebaví mě sledovat český filmy, který jsou umělecky náročný tak, že si pořád v každý Rumlově scéně řikám, to bych zahrál taky s přehledem, né líp, ale minimálně stejně a o to víc mě tyhle filmy uvrtají spíš do smutku a deprese, kdo všechno má to štěstí a může se živit tím nejlepším řemeslem na světě...hraním.Jinak občas to je sranda, Dolanský je naprosto boží a Prachař exceluje.Typická Janákovina, která nemá ale při neúčasti Mádla takovou sílu.Navíc (nic proti hlavní hrdince) ale určitě bych se snažil jako filcka v čubčím koži kvůli takové slepici, která neví koho chce, buď mě chce nebo ne, rozhodně ze sebe nebudu dělat debila, navíc každá druhá holka ve filmu byla mnohem krásnější, jako např. ta luxusní servírka.45%. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

"Vlasy?" "Hnědý." "Oči?" "Dvě." Janákovy komedie mi nikdy nevadily, i když je pravda, že svým zpracováním dokázaly zaujmout a pobavit pouze a jedině cílovou skupinu, tedy teenagery. "10 pravidel" se od zábavy s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem poněkud liší. Vtipy nepůsobí tak prvoplánově, povedené herecké výkony najdeme jak v hlavních (sympatický Matouš "už ne Lexa", roztomilá Kristína), tak i ve vedlejších rolích (chvála pana Donutila je nošení dříví do lesa, skvělí ale byli i herci ztvárňující přátele hlavního hrdiny). Věřím, že se z této veskrze milé komedie stane na televizních obrazovkách stejný evergreen jako třeba z "Rafťáků". Po druhém zhlédnutí snižuji na průměrnější hodnocení, úplně mi nesedla doprovodná hudba, po několika hodinách si nevybavuji žádnou zapamatovatelnější scénu. Další repríze se ale bránit nebudu. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

NAPROSTÁ SPOKOJENOST. Hned na úvod bych uvedl, že české filmy moc nemusím (především ty nové=> Nestyda, Muži v naději, Román pro muže atd.), ale tento film je, stejně jako Román pro ženy, velmi povedenou komedií. Kromě herců, kteří byli perfektní, bych další klad viděl v hlavní ženské postavě Kristíně Svarinské, která je nejen krásná, ale především neuvěřitelně sympatická. Nakonec bych napsal, že pro mě se jedná o jeden z nejpříjemnějších českých filmů za poslední dobu (bohužel konkurence je dnes příliš malá). V roli Marka jsem se viděl, takže jsem se poprvé v životě zasmál i sám sobě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zatím nejlepší Janák. Což samo o sobě není žádnou zárukou kvality. "10 pravidel" je ale dobře odsejpající, neurážlivá, technicky velice dobře zvládnutá "university comedy" s mimořádně zdařilým soundtrackem (slyšel jsem tam pořád Dana Bártu?). Rumla jsem zatím zaznamenal jen v kšiltovce, a protože tu nováckou hrůzu odjakživa považuju za urážku nejvyšší kategorie a sprosté slovo, je to docela milé seznámení. Kristíně bych poradil rovné vlasy, to jí totiž moc sluší. Dolanskému role sedla na kůži, a tak bych jeho úlohu nezveličoval (ale je jasné, že se po Macháčkovi stane dalším kultmanem). Obarvený Mirek vylepšoval vše, a Prachařovi vzhledem k jeho fyzické podobě s dědou odpustím asi všechno. Je to blbý, ale jeden z těch lepších českých filmů letošního roku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Praze, v Jevanech, v lomu Štětkovice, v lomu Bořená Hora u Sedlčan a v zámku Mcely. Budova Koperníkova 10 ve Vršovicích, která ve filmu znázorňuje rezidenci francouzského velvyslance, náleží Diplomatickému servisu Ministerstva zahraničních věcí ČR a v době premiéry filmu byla k pronajmutí za 242 tisíc korun měsíčně. (Martin_L)
  • V čase 36:00 představuje Markův (Matouš Ruml) otec (Miroslav Donutil) týmu na figuríně „Pravidlo tří strážců“. V té chvíli má na sobě figurína maskáčové tričko. V dalším záběru je ale najednou obnažená. (klukluka)
  • Svarinská chtěla původně hrát spíše roli rázné přítelkyně Marie, která se chová spíše jako kluk a nebere si servítky. Obvykle totiž hraje spíše milé holky a Marie by pro ni byla nová zkušenost. Režisér však rozhodl jinak. (Tonula)

Reklama

Reklama