Reklama

Reklama

Annie, kterou její rodiče jako malou opustili s příslibem, že se pro ni jednoho dne vrátí, ztrpčuje život její zlá pěstounka, slečna Hanniganová (Cameron Diaz). Když se ale za velmi průhledných okolností odhodlaný podnikatel a kandidát na pozici starosty New Yorku Will Stacks (Jamie Foxx) na doporučení své geniální viceprezidentky Grace (Rose Byrne) a rafinovaného a vychytralého poradce Guye (Bobby Cannavale) rozhodne Annie ujmout, jedná se o krok, který jí změní celý život. Stacks je přesvědčen o tom, že je pro Annie spásou, ale vzhledem k její sebejisté a vždy optimistické povaze je docela klidně možné, že tomu bude přesně naopak. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (74)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Kliše není nic špatného. Svět by byl lepším kdyby byli všichni naivní, stačí ale jeden hajzl a celý systém by se zhroutil. Proto je to nemožné, není to v lidské povaze. Proto si to můžu užít alespoň ve filmu, abych pak zase mohl jít ven pln optimismu a nechat se milionkrát zklamat, hejzli venku. Film jako takový za nic nestojí, ale občas se člověk musí nechat unést naivitou, každej si najde tu svoji a tohle je ta moje. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Takový ukázkový, učebnicový příklad dnešního moderního muzikálu. Mnoho muziky se zdánlivě obyčejným, či ohraným dějem. Ovšem je pravda, že co se týče prakticky všech filmových muzikálů, bez rozdílu roku distribuce. Mezi zlatý hřeb muzikálů 21. století u mne vede (z pohledu kritiků) tolik kontroverzní Mamma Mia společně s Moulin Rouge. ________ Annie zpočátku působila jako žhavý adept pro obohacení mé pomyslné top-ky filmových muzikálů 21. století. Zdálo se, že to bude příběh jako z pohádky. Hudební choreografie a texty písní byli hodně poutavé. Po zhlédnutí filmu jsem si musel některé hudební pasáže pustit znovu, zvláště "It's The Hard Knock Life" nebo úžasné "Opportunity" od Sia, které bylo dokonce nominováno na Zlaté Glóby za nejlepší píseň. Bohužel ohraná hvězdička Cameron Diaz zde působila jako herečka, které jsem nevěřil ani slovo, ...jako herečka z nějakého hororového béčka. Vše klapalo tak, jak má a divák se nechával upoutávat dějem a perfektní hudební choreografií, ale poslední půlhodinka sklouzla bohužel do takového ryze amerického a ohraného stereotypu, kde se tvůrci snaží strhnout pozornost diváka natolik, až film působí nehorázně přeplácaně a kýčovitě. Je škoda, že zrovna tento americký filmový kýč dominoval i v závěru Annie. Přesto všechno jsem s Annie poměrně spokojený a nemohu jinak, než doporučit. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Multikulturně korektní remake rozpustilého muzikálu z roku 1982. Malou zrzavou rošťandu, která se nebojí nakopnout do holeně protivného bělošského milionáře, nahradila přemoudřelá malá černoška, která protivnému černošskému milionáři nic nenakopává, jen do něj hustí mravoučné poučky a životní moudra. Nechybí žádný tehdejší hit, celé je to roztomilé, načechrané, vyleštěné dohladka, rasově korektní a… úplně zbytečné. Jedna Annie stačí. ()

Compote odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle jsem měla problém i dokoukat. Příběh malé černošky,sirotka, která nabyde svého amerického snu. A do toho si zpívá a zpívají i ostatní. A to o všem, naprosto o všem. Klidně by tam mohla být píseň ve stylu "tak je zase raníčko, namažu si chleba s máslem- a k tomu si dám kafíčko"..."a potom půjdu na záchod, co je orientován na východ"..."do školy už musím jít, nebo trable budu mít"..." Jestli tenhle film uvidím někdy čirou, nešťastnou náhodou znovu, tak se zároveň oběsím a vyskočím z okna" - >což se sice nerýmuje, ale je to tak. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Slaďoučké - ale ne až tak přeslazené ... miloučké - ale ne až tak vlezlé ... prostinké - ale ne až tak infantilní ... barevné ... barevné - ano, ve výsledku trochu přeplácané. V zásadě všeho moc škodí - na druhou stranu: Dá se to snést ... vcelku v pohodě - obzvláště pokud jsou zrovna vánoce. Slabší 3* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • „Vrchná sestra z detského domova nie je milá ani pekná, má radšej drinky ako deti," prezradila o svojej postave Cameron Diaz. (kacer4)
  • Vo filme sa objaví aj speváčka Sia, ktorá pre film naspievala skladbu "Opportunity a You're Never Fully Dressed Without a Smile". (yacomoG)
  • Starosta (ktorého chce William nahradiť) sa volá Harold Gray – tak sa volá tvorca komiksu "Little Orphan Annie". (megajalec)

Reklama

Reklama