Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Pokud odmyslime Beatles, tak z toho moc nezbude a... Jenze proc bychom to meli delat. Beatles tu jsou a prvotridne naladeni, komu to nesedi, at si vybere nejaky mene psychedelicky dopravni prostredek. Pokud bychom chteli opravdu odmyslet, tak je treba preci jen pochvalit vytvarnou a efektovou vypravu - tam by se hvezda vzdycky nasla. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

Reklama

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne surrealistické dúhové obrazy, volný prúd vedomia zachytený do celuloidu (trochu to pripomína Giliamove animáky) a k tomu vynikajúca hudba a občas aj vtipné hlášky (dostali ma tie flegmatické komentáre ktoré akoby chlapci nahrávali na kazeťák medzi tretím a štvrtým práskom ;-). Ťažko si potom sťažovať na nesúrodosť alebo trápny dej. Vážne ma to milo prekvapilo! ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo těžké rozhodnutí, ale už nechci plýtvat pětihvězdičková hodnocení. Přece jen , v první třetině (tj. před setkáním s Jeremym/Hillarym/Boobsem) jsem se trochu nudil a Beatles tu tak trochu vypadají jako přiteplení křečci. Ale jinak samá pozitva. Scény boje s "blue meanies" jsou na šest hvězdiček, stějně jako kterákoli scéna s Nowhere Manem. Inu, občas se hodí i díra v kapse... P.S. Příště to chci vidět s přáteli a nejmenovanou rostlinou. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý film a to nejen díky písničkám. I přes zdánlivé roztržité přeskakování mezi jednotlivými šílenými místy se zde najde určitá nit nebo spíše motiv, který diváka provází celou dobu. Některé dialogy jsou naprosto geniální a typický britský humor vás také dostane do kolen. Vzpomínky z dětství se vracejí po celou dobu a to je jenom dobře. Jeremy, Hillary, Boobe, PhD??? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • V roce 2009 byl ohlášen plán vytvořit 3D remake filmu. Práce se měl chopit Robert Zemeckis, avšak roku 2010 se od plánů upustilo. (Terva)
  • Kresleného George namluvil Peter Batten, který byl pět týdnů před koncem natáčení zatčen jako dezertér. Jeho dabing pak dokončil Paul Angelis, který již mluvil Ringa a šéfa Modrých. Jméno Petera Battena tvůrci odmítli uvést do titulků. (Terva)
  • Členovia skupiny Beatles sa nezúčastnili slávnostnej premiéry filmu kvôli nečakanej smrti ich manažéra Briana Epsteina. (kosticka7)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama