Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 4

Recenze (138)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických Disneyovek. Zajímavý příběh, který mě jako děcko velmi zaujal a dnes musím navíc ocenit velice zajímavou stránku vizuální. PS: nemůžu si pomoct, ale celý ten příběh mi přijde tak nějak podivně psychedelický a samotná animace vypadá jako inspirovaná nějakým autorovým zážitkem na LSD. Bůh ví jak to tenkrát bylo.. :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná a nestárnoucí psychedelická jízda, která snad neosloví jen milovníky přímočarých příběhů bez fantazie. Gejzír nápadů tryská na plné obrátky - zkouřený houseník, šílený Kloboučník, příliš zvědavé ústřice, krutá květena a kouzelný les ze Sněhurky s poněkud netypickým osazenstvem. Srdcová královna je sadistická fúrie milující popravy a její manžel se nestačí krčit pod královniným pantoflem. A jelikož knižní předloha není pro děti, tak i tahle adaptace je spíše pro dospělé. Skvělá animace je samozřejmostí. ()

Reklama

Zalost 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovská kresba a pro menší diváky dozajista roztomilé postavy. Tolik k pozitivům. Ale ten zbytek, ten zbytek... Disneyovské studio vzalo mou srdeční záležitost, knihu Alenka v říši divů, orvalo ji až na kost, že zbyl jen zmatený slepenec nesouvisejících scén, udělalo "roztomilejší obsazení" a přidalo pověstné úmorné disneyovské písničky. Vznikl prazvláštní muzikál pro nejmenší, což není samozřejmě špatné, ale na kvalitní zážitek to zdaleka nestačí. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Netypická Disneyovka, ktorá sa líši od ostatných svojou kresbou ale aj výjavmi akoby z huličskej párty. Neviem si vôbec predstaviť ako by som tento film vímal vo svojom rannom detstve. Moc by som si z toho asi neodniesol. Avšak tie krátke epizódky, kde každá je svojim spôsobom úchylná, sú naozaj hodné pozretia si. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není jen tak nějaký obyčejný animák od Disneyho, tohle je jeden hodinu a čtvrt trvající halucinogenní trip, který si klade za cíl podpořit v divákovi lásku k přírodě a k sytým barvám. Bohužel je mi už 33 let a moje dětská fantazie byla rozdrcena tíhou dospělosti, takže nejsem schopen ocenit nádheru tohoto animovaného muzikálu. Krásná mladá blonďatá Alenka se svou kočkou Dinah je znuděna hodinou dějepisu, a začne snít o nesmyslném světě. Projde kolem ní Bílý králík, Alenka jej začne sledovat a dostane se až do hluboké králičí nory, kde se začínají dít věci. Díky pití lektvaru z láhve a pojídání sušenek se mění její velikost od trpaslíka po monstrum, které chce králík vyhnat ze svého domu s pomocí ptáka Doda. Při pronásledování králíka potká Alenka zahradu mluvících květin a také se potká s housenkou, která jí poradí jíst houby, aby se zvětšila. Další bytostí, kterou potká v Říši divů, je kočka Šklíba, která jí poradí zeptat se Zajíce a Kloboučníka, kteří jí ovšem moc neporadí. Alenka stále nedokáže najít cestu domů, a tak začne hlasitě plakat. Kočka Šklíba poradí Alence, aby našla cestu k Červené královně, která žije v labyrintové zahradě a má okolo sebe hrací karty, kterým nechává sekat hlavy za každý drobný prohřešek. S královnou si zahraje partii v kroketu, která je zmanipulována ve prospěch královny a objeví se opět kočka Šklíba, která udělá na královnu trik, takže je Alenka odsouzena ke stětí hlavy. Král navrhuje spravedlivý soud, který se stane pro Alenku příležitostí utéct z tohoto šíleného světa, a hlavně od té staré, nepříjemné, uřvané a kruté královny. Podrobněji tady děj rozebírat nebudu, jen dodám, že jsem měl celkem problém se soustředit, protože o na mě bylo moc rychlé, zmatené, jedna podivná postavička se střídala s druhou, nic nedávalo smysl a na můj vkus se tam až moc zpívá. Nejspíše to však bude tím, že jsem asi už moc starý kokot, který se až příliš vzdálil svému vnitřnímu dítěti, ačkoliv malicherný a rozmazlený jsem pořád. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)

Reklama

Reklama