Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (180)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Isabelle je velmi krásná přemýšlivá dívka, která co nevidět oslaví své sedmnácté narozeniny. K těm si dá sama dárek v podobě první sexuální zkušenosti, která však zklame její očekávání. Od té doby objevuje a hledá mezi staršími muži něco hlubšího, nepoznaného, co by ji naplnilo. Nevím přesně, co bylo záměrem scénáristů, zda poukázat na hluboké a složité myšlenkové pochody dospívající (každé?) dívky, nebo jen natočit líbivý snímek s krásnou hlavní protagonistkou, na jejíž prsa by se pak celý film dobře koukalo. Pevně doufám, že mnozí v tom našli tu hloubku, která ukazuje jistou syrovost a pragmatičnost hlavní hrdinky. Ta stoprocentně využívá všechna pozitiva, jež ji život staví do cesty a těch negativních stránek se snaží okamžitě zbavovat a ze života vytěsňovat. Zajímavý a pomalý film s jistou dávkou erotična. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

François Ozon umí točit, o tom žádná, ale nemůžu si pomoct, i přes zajímavé téma, mi opět přijde, že nedošlo k jeho plnému zvládnutí. Na film se docela dobře kouká, je vidět, že má tvůrce rozpracované postavy, ale stejně tak jsem měl pocit, že je to chladné, odtažité a že ten sex s těmi staršími chlápky je pořád takový nablýskaný. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Neotřelý pohled na sexualitu sedmnáctileté dívky. Na můj vkus sice dospěla až moc rychle, ale přiznejme si, která z nás nějakým způsobem neexperimentovala, když byla v jejím věku. Dějový zvrat uprostřed příběhu, způsobený náhlým úmrtím Isabellina klienta přî souloži, mě vytrhl z letargie a začala jsem film daleko pozorněji sledovat, což mi vydrželo až do samotného konce. Kvituji s povděkem, že se François Ozon nesnaží moralizovat a nechává čistě na divákovi, jak se nejenom s poněkud frackovitým chováním Isabelle srovná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje první setkání s Ozonem a pocity smíšené.Očekával jsem něco co půjde víc do hloubky,ale v reálu Jeune a Jolie spíš klouže po povrchu a když má dojít na pravé emoce,se mnou to neudělalo nic.Je viditelné,že Ozon má ženy rád a moc hezky se na film kouká,ale jinak je to jedno z těch typických francouzský dramat,které člověk brzo zapomene...60% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Marine Vacth je úžasná, tak přirozená a ten její pohled odtržený od reality a závěrečný úsměv...pro krása. Isabelle provokuje, ale nikdy nepřekročí únosnou hranici vulgarity. Je to takový milý, poetický příběh o mladistvé prostitutce bez explicitních sexuálních scén. Ozon to zkrátka s ženskými hrdinkami umí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od června do srpna roku 2012. (Cheeker)
  • Přestože je hlavní hrdince Isabelle teprve 17 let, její představitelce Marine Vacth bylo v době natáčení již 21 let. (Nikitera)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama