Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 7
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 7

Recenze (331)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a nebezpečná vec v jednom, to sa nevidí každý deň. KILL OR BE KILLED - to je, oč tu běží. A to čo má byť? Asi 5 najväčších strachov ľudstva v jednom seriáli. Je návykový a zaujímavý, to áno. Lenže prečo točiť niečo tak deprimujúce, násilné a načo si zahrávať s pudovým strachom divákov? V realite človek zažije až príliš negatívnych emócií na to, aby bolo správne mu ich servírovať aj na obrazovke. Qui bono? Po 30. dieloch mám toho už dosť. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Now, I am become Death, the destroyer of worlds." Jelikož jsem na tenhle seriál neslyšela nic jiného, než chválu, tak jsem se rozhodla to teda taky zkusit. A můžu říct, že tenhle seriál je opravdu ojedinělý. Seriál vám normálně posouvají postavy a jejich problémy, tady seriál posouvá děj a nenechá vás ani na chvilku oddechnout. První série sice měla ze začátku pár hluchých dílů, ale pak se to rychle obrátilo a druhá řada byla ještě lepší a napínavější (když vynechám celé to pitomé hledání city of lights, to si mohli odpustit). V podstatě nemůžu toho moc vytknout. Některé postavy jsou hrozně otravné (a nesmrtelné), ale je tam spousta naprosto úžasných postav, které jsem si zamilovala (Raven a Octavia jsou bezkonkurenční), děj je zatím taky docela promyšlený, takže uvidíme jaká bude třetí série. Sem tam tam bylo pár nelogičností, ale dalo se to překousnout. 4* ()

Reklama

Darill 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post-apokalyptická podívaná, která mě udržela až do konce sezóny (ale třeba mě finále ještě stihne naštvat:). Jen složení postav podle klasického schématu americké střední školy v tomto případě působí poněkud nuceně (tím rozuměj emancipovaná hlavní dívka; quarterback, který tomu velí; roztleskávačka, která dělá hloupé věci; dva nerdi, jeden z nich samozřejmě asiat; hlavní bully a jeho zlý kámoši...). Osobně bych si totiž v podobném settingu spíš představoval víc zkoumání okolí a vypořádávání se s ním, než řešení věcí typu kdo se s kým vyspal nebo kdo je moc cool na to, aby pracoval. Navíc celá zápletka odehrávající se na Arše mi přijde poněkud zbytečná. ()

Caminzind

všechny recenze uživatele

Uf, no... je to vážně děs. Jsou tam asi dvě pěkné baby, jinak je to zhruba na úrovni Hvězdné brány s Mc Gyverem. S tím rozdílem, že tady poskakují jen samí nagelovaní fracci. Zvládl jsem prvních 5-10 minut pilota, pak přetočil a tím to pro mě skončilo. Hodnotit proto raději nebudu, ale zdejší vysoké hodnocení lze vysvětlit asi jen nižším věkovým průměrem uživatelů, anebo tím, že to hodnotí pouze ti, kteří na tom děsně ujíždějí. Na Imdb to samé. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Seriál má velmi slibnou premisu, která určitě nadchne všechny fanoušky postapo žánru. Veškerý svůj potenciál ale zazdívá snahou svést na vlně megaúspěných teenagerských filmových sérií poslední doby (jako Twilight nebo Hunger Games), a tak cílí především na teenagerské diváky (tematicky má blíž k Hunger Games, kvalitativně bohužel k Twilightu). Osud lidstva tu tedy není tak důležitý jako to, kdo se z těch mladých a krásných vyšampónovaných hrdinů a hrdinek do koho zamiluje. Škoda. Bylo tu zaděláno na víc. Ale jako guilty pleasure – proč ne? (Od druhé série se to prý zlepší.) ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Other Side“ od GAITS. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Alors On Danse“ od Stromae. (Duoscop)

Reklama

Reklama