Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (122)

Meijin 

všechny recenze uživatele

1. Škoda lásky - neviděl jsem; 2. Májová romance doktora Mráze - hráli: Töpfer, Procházková, Polívková - 2*; Manželka - hráli: Rybová, Řezníček - 3*; Úspěšný lov - hráli: Langmajer, Vagnerová - 2*; 3. Mokré tričko - hráli: Suchánek, Plesl, Stryková, Zahradnická - 3*; Maruška - hráli: Langmajer, Josefíková, Malý - 2*; 4. Vzpomínky - hráli: Taclík, Krobotová, Babčáková - 3*; Diamantová svatba - hráli: Pidrmanová, Kantorková, Skopeček, Hofmann, Carda - 3*; Družička - hráli: Kadeřávková, Skružná - 1*; ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Pokud čeští spisovatelé nedokáží napsat zkousnutelnou televizní povídku na třicet minut, asi by měli uvažovat o změně povolání. Vyloženě urážející byla masturbační spisovatelská fantazie s Langmajerem v chatě a kozatá vykrádačka Hoří, má panenko. Psychicky se dal vydržet jen první díl s Gottem (jisté scény ale musely vypadat blbě už při natáčení) a zatím poslední díl s oslavou výročí. ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze Vzpomínky - o tom jak si manžel nemůže vzpomenout na pobyt v hotýlku, Škoda lásky - s Gottem a Šípem, Diamantová svatba - Skopeček, Kantorková a televizní štáb. 2015 Idyla na konci léta - Mádl, malíř a rekreační chata - slabota. Polibek pro vítěze - pitomý nohejbalista, a další slaboučký příběh, i když byl alespoň trochu vtipný. Miška je kouzelná - Martha Issová a Julia Issa? jako tlustá a protivná skoro dcera na zabití - jo, tak ta to snad ani nehrála, jedna z povedených povídek. Divná Bára - Leichtová jako drsná motorkářka slečna Němcová a Pidrmannová jako hodná slečna Malá - kámošky na život a na smrt. Host u tabule - vánoční příběh několika ne moc šťastných lidí. Srdce ženy - Dolanský, básničky, MDŽ, šmírování v šatně, dobrý šéf ve fabrice. Zamilovaná - psychiatrička Norisová a pacient Řezníček, sice relativně smutný příběh, ale moc pěkně zahraný:) ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

1. řada: Jediné povídky jasně vyčnívající nad průměr (****): Mokré tričko; Družička. // Varuju před obzvlášť nepovedenými epizodami (*): Májová romance Dr. Mráze; S jedním uchem na veselo. // Zbytek je +- průměr, což je škoda (látky), neboť některé povídky sahaly po lepším hodnocení, např.: Vzpomínky; Diamantová svatba. // Celkově zklamání. 2. řada: Povídky jasně čnící nad průměr (****): Idyla na konci léta; Polibek pro vítěze; Host u tabule. // Varuju jen před epizodou (*): Miška je kouzelná. // Za pozornost stojí i moderní variace na Boženu Němcovou (Divná Bára) nebo detektivka od Hrabala (Zamilovaná). // Celkově viditelné zlepšení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda lásky je projekt, kterých se dělalo víc podobným způsobem. Ostatně někteří autoři se sešli i zde: Nevinné lži, Soukromé pasti či Jak si nepodělat život. Každý díl jiná povídka s různorodým obsahem na podobná témata. Zajímavé je, kolik různých režisérů a scénáristů se na povídkách o lásce podílelo. Tím je dosaženo mnoho pohledů z různých stran na lásku (různý věk, doba, stylizace apod.). Někdy byly využity i hodně staré náměty. Hned první povídka patří nakonec de facto k nejlepším ze všech. Při takovém množství zde najdeme ty povedené, méně, ale i vyložené průšvihy. Mě se tento styl pořadů hodně líbí. Ale celkově je celý cyklus spíše průměrný, těch opravdu dobrých povídek je zoufale málo. ()

Galerie (209)

Zajímavosti (28)

  • Druhá řada seriálu se mimo jiné natáčela v rodinném penzionu Sázavka ve Zlenicích. (kaulinecka2)
  • Karel Gott v tomto autobiografickém příběhu hraje sám sebe, proto by se mohlo zdát, že scény točené ve filmové vile, ve které bydlí, je opravdu jeho domovem, ale není tomu tak. Vila stojí v Černošicích v ulici Zdeňka Lhoty 439. (sator)
  • Když v povídce "Diamantová svatba" odjíždí reportéři od chalupy oslavenců, je v odraze okénka dodávky zřetelně vidět člen štábu s vysílačkou. (rakovnik)

Reklama

Reklama