Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento krimiseriál jsem při premiéře neviděla a tak jsem byla zvědavá. Většina detektivních seriálů se soustředí na tým vyšetřovatelů. Tento je originální tím, že je zaměřen pouze na osobu policejního fotografa. Škoda, že Jan Hartl jako otec si příliš nezahrál. Mé sympatie má Táňa Medvecká, která stejně jako já nemá ráda šmuky a nesnáší cestování. Hádek - Fellini si mne zase získal už v prvním díle při kondičním cvičení vtipným výrokem ...ještě jsem neviděl policajta běžet. Já totiž taky ne. Případy působí dost věrohodně a herecky to taky není nejhorší. Je fajn, že bylo natočeno pouze sedm dílů, alespoň se divák nestačí nudit. Jen zvukaři by měli být lepší, protože místy není dialogům rozumět. Možná je to úmysl. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

53%? ... Jako proč? ... Příběh naprosto úžasný, scénář vynikající, herecké výkony bombastické! Je sice pravda, že kamera byla trošičku slabší, ale celkový dojem to rozhodně nekazí. Taky je pravdou, že je příběh od reality docela daleko, ale to se mě právě naopak hodně líbí. Dát menší hodnocení než to nejvyšší je prostě blbost. Velkým překvapením pro mě byl někdy až opravdu hodně vtipný scénář, podle pilotního dílu jsem čekala spíš něco smutného a depresivního. Dalším, a možná taky největším, plusem tohoto seriálu je jednoznačně Kryštof Hádek ... Jeho výkon je prostě ohromný!! Tímto seriálem u mě snad překonal i Ivana Trojana, který se u mě už od mala drží na samém vrcholu žebříčku ... Takže za Kryštofa přidávám onu pomyslnou šestou hvězdičku a řadím seriál do mé TOP desítky a to rovnou na vrchol, co se týče české scény ... Česká televize by mohla dostat rozum a místo sra*ek jako je První republika natočit druhou řadu tohoto vynikajícího seriálu ... ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že pro Řehořka je snad důležitější obraz, než-li děj... Obrazová režie i kamera je na vysoké úrovni, dramatická už méně. Herci si musí poradit s tím, co Epstein napsal, a že to napsal docela slušně. Herci dobří, ovšem partička z prvního oddělení mě asi bavila více. Snad proto, že ty postavy byly nějaké živější, nebo živočišnější. I přesto, že tam je Novák, Novotný, Vica, Preiss. Hádek a další skvělí herci, přijde mi, že nemají ke svému hraní moc příležitostí, protože režie se prostě více soustředí na ten obraz :-/ ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Vica je svým způsobem hezká ženská, nicméně ptala jsem se taktéž našich východních sousedů i ti říkali, že JÍ NENÍ ROZUMĚT ANI ZBLA! Což je škoda, protože občas svým monologem přispěla i k posunutí děje.. Jinak seriál fajn, trošku po reálné stránce přitažené za vlasy (viz Hádek všude jako první a neposlechl jediný rozkaz), ale napětí a akce na mě fungovaly.. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem naprosto spokojený, dostávám, co jsem očekával. Herecky mi to vcelku sedí, i když občas jsou ty emotivní výboje na hraně a trochu mimo v kontextu toho, jak se herci prezentují jinde. Nicméně se mi to líbí a dostávám zábavu adekvátní mým potřebám a inteligenci korelující s únavou po prvním pracovním dni . Těší mě, že Kerekes tu hraje a není zde jakousi ozdůbkou a jsem zároveň rád, že mi Hádek prokázal čest stát se zajímavým kriminalistou a ne jen nudným, okoukaným, trochu komickým klukem. Takže co? Takže dobrý! ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Vica Kerekes s souvislosti se seriálem uvedla: "Miluji akční věci a práci v terénu a taky že jsem byla jedinou ženou ve vyšetřovacím týmu, to mně okamžitě přesvědčilo. Která herečka by takovou práci nepřijala? S Tomášem se mi pracovalo skvěle. Stačilo, když něco naznačil, a já to hned pochopila a udělala, byli jsme napojení. Umí taky herce motivovat a pochválit. A mám ráda tu jeho dětinskost."  (nicolcat)
  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Na prvním videu, které kriminalisté dostanou, je jasně čitelná SPZ auta. Nikdo z vyšetřovatelů však neověřuje, komu auto patří. (Brain)

Reklama

Reklama