Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Ukázky mě navnadili a doufal jsem, že Paranormal Activity konečně dostane ten správný "bubácký" směr a náboj, který mě konečně bude děsit. Bohužel malé zklamání, jelikož je to prostě série docela nudy a nepřekvapuje skoro ničím. Oproti předešlému dílu, ale konečně není nuda a neustále se něco děje, za co jsem rád, takže nuda nebyla až tak velká a díky malé stopáži je film stravitelný, ale nevyděsí, což je škoda. Této sérii chybí pořádný réža, který by tomu dal svůj um a pořádný kus děsivosti. Bohužel to točí neustále někdo nezkušený a mladý, který si s tím neví až tak dokonale rady. Občas tam vznikne i něco dobrého, ale v sérii tolika dílů, to už je celkem zapomenutelné. Doufám, že se do série dostane už konečně i někdo šikovný, kdo nám ukáže, že tato série se dá zvednout a ne se motat neustále na hranici průměru či podprůměru a nudy. Za tento díl 50%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jednoznačně nejlepší Paranormal Activity, ačkoli jsem očekával naprostý opak. Docela dost do očí bije to nekonečné "nejdříve vše natočit a až poté bojovat o život". Kdyby měl film blíže k realitě, tak je samozřejmě o ničem, takže to berte jen jako moje bezvýznamné postěžování si. Příběh mohu snad poprvé v celé této sérii označit za zajímavý. Místy se mi dokonce po zádech proběhl mráz. Pravdou je, že těch míst nebylo mnoho. Vlastně téměř žádná. Několikrát jsem se lekl. Tedy alespoň do okamžiku, než jsem se naučil místa leknutí dokonale předvídat. Dokonce jsem se i několikrát zasmál. Nenudil jsem se vůbec. Tvůrcům se překvapivě podařilo získat si moji veškerou pozornost. Pokud se vám podaří u filmu absolutně nepřemýšlet nad tím, že takhle to ve skutečnosti vůbec nefunguje a co všechno byste v dané situaci udělali jinak, tak se vám filmu bude rovněž líbit. Já si dovolím zajít s hodnocením hodně vysoko. A doufám, že tohle nebyla jen světlá výjimka v sérii Paranormal Activity a následující díly budou rovněž za něco stát. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Cigáň si kúpi kameru a kameruje a kameruje... kameruje aj také veci čo by normálny človek nekameroval... a kameruje a kameruje.... potom sa začne pomaly niečo diať a cigáň to samozrejme zase len kameruje... potom vidí kadejaké veci, kde by normálny človek zavolal políciu, ale cigáň kameruje... potom cigáňovi prepne nadobro a kameru zdedí druhý cigáň (najlepší kamarát nášho kamerujúceho cigáňa) no a neuveríte čo robí ten... kameruje a kameruje... kameruje ako prvý cigáň týra psa, zabije babičku, urobí implóziu, kameruje gangstrov, kameruje vraždy gangstrov a nakoniec kameruje ako ho naháňajú čarodejnice... keď im ujde tak kameruje a kameruje až nakameruje nejakú piču z predchádzajúcich dielov (ktorú neviem, stratil som pri toľkých "faund futidž houm invejžn posešn goust eksorcizm" prehľad) a zomrie... no a potom sa konečne tá blbá kamera zo záložne vypne a táto kokotina na piatu či šiestu končí...konečne. ()

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Jak už mnozí psali, autoři se trošičku pohnuli z mrtvého bodu na kterém stáli docela dlouho a do tohoto dílu začlenili o něco více akce, trochu napětí, ale neposunuli se vpřed zase tak o moc. Děj otřesně předvídatelný s vyjímkou závěrečné akce a stále mi chybí nějaké to větší vysvětlení, protože těch WTF momentů bylo na konci přece jenom moc. Možná jsem trochu naivní, ale v koutku duše stále doufám, že se to jednou vše osvětlí, snad to bude brzy, Landon mi totiž dokázal, že Paranormal Activity se ještě stále může zvednout a má co nabídnout. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně koukatelný spin-off Paranormal Activity, který je v lecčems jiný, než ostatní "regulérní" PA díly. Hlavními hrdiny jsou dva mladí lidé latinskoamerického původu, kteří se po chvíli poflakování dostávají do kontaktu s nadpřirozenem, jenž je s nimi schopno komunikovat pomocí "ouija-style" hračky. Následně se dějí stále podivnější věci, až... Jako osvěžující a vůbec ne rušivý mi přišel nápad s využitím prvků z předloňského filmu Chronicle. Snaha o něco nového, nebo minimálně o PA film s více nápady, je chvályhodná a upřímně, nevadilo mi, že to nebylo téměř vůbec strašidelné (i když některé lekačky jsou povedené). Je to celkově slušná zábava, zvláště (jenom?) pro fandy PA, a to propojení s hlavní sérií je opravdu povedené. V kině bylo úplně prázdno, až na dvojici holek zakrývajících si oči v poslední řadě - není divu, není Halloween, tak se na PA nikomu nechce. 7/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 79. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama