Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (82)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Slušné rodinné drama s poměrně netradiční zápletkou a dobrými hereckými výkony, které neplýtvá zbytečnými dialogy, často jen naznačí, namísto aby bylo příliš doslovné, a možná právě proto dokáže od začátku zaujmout, vtáhnout, napínat. Nebýt toho na můj vkus až příliš otevřeného konce a chování Karlovy manželky k Emilovi zkraje jejich seznamování (až tak nepřátelská by ta žena ke svému nově poznanému švagrovi s vědomím, jakou po něm její manžel bude chtít službu, jistě nebyla), snad bych tomu s klidem napálila plný počet. Takto slušné 4 a 80 %. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Na tuhle dramatickou televizní tvorbu z ČT jsem se vždycky rád díval. Né že bych jí přímo vyhledával, ale když běželo něco podobného v TV, tak se mi to z velké části líbilo. Hlavně i proto že zde herci musí opravdu zahrát. Matásek , Dastlík, Hybnerová - moje parketa. Film o tom že říct pravdu je někdy težké, i když by vám třeba mohla zachránit život. Klidně bych snesl i dvouhodinovou stopáž. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

I když je příběh postavený na černobílých protikladech, základní myšlenka - hrdinství přiznat pravdu - je podaná přesvědčivě. Nikolaev velmi dobře vedl herce. V komorním příběhu se mi líbilo ústřední kvarteto (Hybnerovy + Dastlík i Fanta). Jan Fanta a Josefína hráli přirozeně. Běhěm sedmdesáti minut dokázali autoři navodit atmosféru - líbil se mi motiv knih (aluze na Betonovou zahradu), i když závěrečná "čtenářská" scéna působila až moc idylicky. Vadil mi trochu způsob podání příběhu - udržování v umělém napětí do 40. minuty, kdy flashback odhalí pravdu... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ze scénáristových bot trochu čouhá konstruktivní sláma (přílišná snaha o polidštění hlavního hrdiny), ale jsou ve světě filmů případy, kdy se to dá s klidným srdcem prominout. Třeba, když je ona konstrukce podřízena hlubšímu příběhu, jenž chytne a jen tak nepustí. Tento snímek je toho důkazem a já si díky němu po delší době zase užil nedělní večer s ČT1. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Po blabolu jmenem Piknik si u me CT vylepsila dojem. Tohle uz byla jina polivka. Sice ponekud cernobile, ale hodne povedene. Az jsem si rikal, ze by tomu jeste takovych 10 - 15 minut navic sluselo. Herecky vynikajici. Dobre zahrala i omladina. Tomase Dastlika jsem neznal a ted uz o nem vim - skvely vykon. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama