Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jiná dynamika mezi postavami, ale vzhledem k časovému posunu od prvních dvou sérií je to logické a nevadí to. Když si vezmu sebe, určitě taky k některým lidem přistupuju jinak než před šesti či osmi lety. Zato Plíšek chyběl citelně a na nové tváře v týmu si budu chvíli zvykat, zvlášť ta policajtka je prostě divná, lepší slovo pro to není. Případ už jsem znal z nějakého dokumentu, ale rád jsem se podíval na toto zpracování. Typický černý humor nechybí ("vařím Čočku"). A Korejs na konci paráda. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám opatrným hodnocením. Vylekala mne řeč dvou postav, pana Blažka a pana Větchého, a také frekvence slovního poukazovaní na homosexualitu i cikány. Roubovani do nové situace vyšlo nejlépe a humorně pro pana Hanuše. To je genius výrazu. Zato Blažkovi přisoudili vytvořit postavu nadužíváním slov. ... Nové prostředí kanceláří týmu je na první přiblížení nepřehledné - asi jako když kreslíte bez citu pro optické vnímání detailu a celku. Možná je to nízkým umístěním kamery ale rozhodně strukturou pozadí (také "zabydlenost" neznamená bordel), hloubkou ostrosti. ()

Reklama

Vltaava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, tak první díl mě nenadchnul. Má to úplně jinou atmosféru než předchozí řady, nové osazenstvo mi tam nepasuje, ten slovenský přízvuk nového vyšetřovatele i on sám mi nesedí, i když je to asi schválně, jak jsem pochopila, ženská postava je nijaká, snad se ještě nějak vystříbří. Je poznat, že jsou kluci starší, všichni jsou nervozni jak prase, a ta závěrečná scéna s pojmenováním blbosti předchozí šéfa Korejse mi přišla zbytečně naddimenzovaná. Stačilo to říct jednou větou, přece to každý divák už dávno pochopil a věděl, ale ne, to musí jmenovitě a všechno explicitně vyjmenovat, zbytečný to bylo a polopatě. Škoda no, ale dám tomu ještě šanci. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V něčem stejné, v lecčems jiné. Zajímavé téma starých chlapů v současnosti, měli bychom se pořádně dívat, někteří z nás budou v téhle fázi co nevidět. Za několik let, co jsme na 1. oddělení nebyli, se prostě musely některé věci změnit -  ženy už dávno na kriminálce jsou, co se týče Pražáka, ten se jako blbec choval vážně už dřív, viz neurvalý výslech ke znásilněné ženě a další. A líbí se mi, že třetí řada dostala trochu temnější vizuál, něco jako Devadesátky. Ale jo, na rozjezd bych tomu 70% dal. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kozák šéfuje mordpartě s novými tvářemi - Juraj Loj vypadá celkem odhodlaně a potřebně drze, Barbora Bočková je tak zralá do nemocnice na kapačky, vůbec se mi nelíbí, strašně vyzáblá, až nezdravě. Ale do týmu asi docela zapadne. První případ je teda pořádné maso - jsou nalezena rozpadlá torza těl. Pachatelé jsou celkem brzo známi, ovšem při výpovědích se dozvíme o likvidaci obětí a to teda velká zábava nebyla, spíše sado maso. Dobrý díl pro start třetí série. PS: Účast Karla Šípa je jen okrajová a nezajímavá, jako fandu Slováckého divadla v Uherském Hradišti mě ale jistě potěšila účast našeho bývalého herce Roberta Bellana a dvou v době natáčení ještě herců SD Vladimíra Doskočila a Ireny Vackové. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • „První díl třetí řady Případů 1. oddělení v průměru sledoval 1 milion a 321 tisíc diváků 15+, dosáhl tak podíl na sledovanosti 34,70 %. Případy se tak staly nejsledovanější novinkou podzimního pondělního krimi okna za posledních deset let,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. (rakovnik)
  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)
  • Dělníci, kteří našli ostatky obou těl, používali pilku, pomocí níž byla těla rozřezána, i ve skutečnosti. Její seriálové použití ke krájení chleba a salámu je však smyšlené. Podobná scéna s krájením jídla pomocí vražedné zbraně se měla objevit už v epizodě Rozčtvrcená (2014). Tehdy však byla vystřižena. (me116)

Reklama

Reklama