Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilé pokračování úspěšné krimi série, tak trochu mi chybí Plíšek, měla jsem ho ráda, nové postavy mi zrovna dvakrát nesedly.. Nicméně vyšetřování nálezu kosterních ostatků v zahradě rodinného domu, zmizení dvou mužů a postupné odhalování zločinu je poutavé, potemnělé a černohumorné (Čočka byl doma pečenej vařenej).. U mě spokojenost, těším se na další díl.. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se a bylo na co. Přirozené, autentické, uvolněné - žádná křeč, zajímavé. A super hudba jako bonus - Juraj Dobrakov. První díl brutální. "Vařil čočku/Čočku." Černý humor, pachatel psychopat bez citu. Nechávám si jednu hvězdu do zásoby (foroty). Uvidím, co další díly. Asi si budu muset připomenout 2. sérii. Už je to dlouho a všechny souvislosti se mi již vykouřily z hlavy. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ jsem předem znala, bohužel dost bulvárně podaný, takže jsem měla strach, jak ho 1. oddělení zpracuje a musím napsat, že nezklamalo. Navazovat na předchozí úspěšné série musí vždy být těžké, přece jen, je to závazek. Ale tentokrát se zdařilo. Stárneme s detektivy, jejichž postavy se přirozeně vyvíjí. No a co se případu týče - daleko hrůzněji, než vrahové samotní na mě působí skutečnost, když se tedy všude zdůraznuje, jak je seriál točený podle pravdy, že se v řadách elitních kriminalistů tak dlouho bezproblémově udrží takoví blbci, jako je Sršen nebo zmetkové jako Korejs. Pokud jsou i tyto postavy reálné (a proč by nemohly být), pak je boj se zločinem opravdu náročný. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nepochybuju, že jsem viděl nejkvalitnější seriál domácí tvorby vysílaný v tomto týdnu a jako jeho fanoušek se těším na pětihvězdičkovou záležitost, ale první díl byl hodně seznamovací a zatím tam trochu hodně věcí drhlo - chemie mezi postavami zatím nefunguje, z Blažka je nerudnej dědek s vizáží Dědy Mráze, Vetchý nějak moc fóruje na sílu a má džíny jak Obelix gatě, Stach nějak sešel, nový člen Loj aka kupec Sámo zatím prkený a na tu chudáka holku anoretickou je smutný pohled a nakonec bylo blbý, že jsem ten případ znal.. Aspoň, že závěr byl brilantní, ale doufám, že to nechytne syndrom Matáskova Poldy, kdy mne u kriminálky nezajímá krimi případy, ale pobaví mne všechno okolo. ()

Sfaxia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se na to muset podívat ještě jednou, v klidu a s větší trpělivostí. Hlasitá otravná hudba i v místech kde se mluví je k nevydržení a dřevění neherci taky. Za mě na první kouknutí je to jako Kriminálka Anděl, celkem zklamání. Už to končí a ta hudba mě nepříjde otravná, ale přímo mě SERE!   Tak bohužel dojem zůstává. Vetchýmu chvílema do role leze Jiřina z Okresního přeboru, hudba příliš hlasitá a je jí moc. Humor trapnej, šroubovanej stejně tak i někteří herci, hlavně ti noví. Víc se dílko podobá Kriminálce Anděl než minulým seriím 1. oddělení.  Dvě hvězdy za Hanuše. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • „První díl třetí řady Případů 1. oddělení v průměru sledoval 1 milion a 321 tisíc diváků 15+, dosáhl tak podíl na sledovanosti 34,70 %. Případy se tak staly nejsledovanější novinkou podzimního pondělního krimi okna za posledních deset let,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. (rakovnik)
  • Skutečná jména pachatelů jsou Vladislav Roubíček (21 let), který byl odsouzen na 25 let, a jeho spolupachatel, o dva roky mladší Aleš Lajtár, který dostal 15 let odnětí svobody. Odsouzeni byli v roce 2005. (sator)

Reklama

Reklama