Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (104)

Sfaxia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se na to muset podívat ještě jednou, v klidu a s větší trpělivostí. Hlasitá otravná hudba i v místech kde se mluví je k nevydržení a dřevění neherci taky. Za mě na první kouknutí je to jako Kriminálka Anděl, celkem zklamání. Už to končí a ta hudba mě nepříjde otravná, ale přímo mě SERE!   Tak bohužel dojem zůstává. Vetchýmu chvílema do role leze Jiřina z Okresního přeboru, hudba příliš hlasitá a je jí moc. Humor trapnej, šroubovanej stejně tak i někteří herci, hlavně ti noví. Víc se dílko podobá Kriminálce Anděl než minulým seriím 1. oddělení.  Dvě hvězdy za Hanuše. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd další série tak jak má být, všichni jsme se těšili. 2023 na Slovácích: Už jen ta znělka, já se na to vážně rád kouknu po roce znovu. Vařit a péct mrtvolu, aby se maso srazilo a šlo spláchnout a mrtvolu řezat pilkou a tu pak nezahodit, to mi teda řekni, že to udělá mladej cigán, co prožil dětství v děcáku. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jiná dynamika mezi postavami, ale vzhledem k časovému posunu od prvních dvou sérií je to logické a nevadí to. Když si vezmu sebe, určitě taky k některým lidem přistupuju jinak než před šesti či osmi lety. Zato Plíšek chyběl citelně a na nové tváře v týmu si budu chvíli zvykat, zvlášť ta policajtka je prostě divná, lepší slovo pro to není. Případ už jsem znal z nějakého dokumentu, ale rád jsem se podíval na toto zpracování. Typický černý humor nechybí ("vařím Čočku"). A Korejs na konci paráda. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Třetí řada začala luxusně, na "vařím čočku" do smrti nezapomenu a jako bonus, hrátky s korektností ve věcech rasismu a LGBT mne úplně šokovaly - jaký to sladký kontrast se současnou módou, nevěřím!  Je to dobré a chytré. Když vidím takovéto dílo, myslím si: lidstvo je schopné se spolu domluvit na vykonání velikých věcí, zde máme o tom důkaz.  Třeba ta třetí světová nakonec fakt nebude! ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S prvním dílem třetí série jsem absolutně spokojená. Nové postavy seriál hezky oživily. I když u Adély jsem nepochopila, proč přivezla toho muže. Vždyť pro případ nebyl vůbec důležitý. Netík působí sympaticky. I když se oba povyšovali nad staršími a zkušenějšími kolegy, určitě brzy zapadnou mezi původní sestavu. Jsem zvědavá, jak se Korejs chytne do party (člověk by ho až litoval, jak působil zbědovaně), a moc se těším na Plíška. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Skutečná jména pachatelů jsou Vladislav Roubíček (21 let), který byl odsouzen na 25 let, a jeho spolupachatel, o dva roky mladší Aleš Lajtár, který dostal 15 let odnětí svobody. Odsouzeni byli v roce 2005. (sator)
  • Dělníci, kteří našli ostatky obou těl, používali pilku, pomocí níž byla těla rozřezána, i ve skutečnosti. Její seriálové použití ke krájení chleba a salámu je však smyšlené. Podobná scéna s krájením jídla pomocí vražedné zbraně se měla objevit už v epizodě Rozčtvrcená (2014). Tehdy však byla vystřižena. (me116)
  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)

Reklama

Reklama