Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Zajímavosti (75)

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

  • Spoiler: Herec Petr Franěk v 1. sérii (2014) ztvárnil policistu Štrompfa, který nejprve jako technik výjezdu a poté i jako pracovník GIBS vynáší informace novinářům. Ve 2. sérii (2016) se Franěk mihne na začátku epizody Poslední případ (2016) – jako pracovník pohřební služby vynáší tělo oběti. Je otázka, jestli byl herec znovu obsazen náhodou, nebo je to pomrknutí na pozorné diváky, že nepoctivý policista po vyhazovu od bezpečnostních sborů musel vzít zavděk prací u „havranů“, jak se jim v policejním slangu říká. (melica)

Případy 1. oddělení - Informátor (2016) (epizoda) (S02E02)

  • Spoiler: Informátor policii sdělil, že střelná zbraň, jíž byl zavražděn taxikář, se nachází v dílně milovníka vojenské historie. Ten vypověděl, že zbraň ukazoval jakémusi Mikovi a pak se mu z dílny ztratila (pachatel se dovnitř protáhl ventilačním okénkem o rozměru asi 15 cm). Tak se policie dozvěděla o Luboši Mikovi. (melica)

Případy 1. oddělení - Informátor (2016) (epizoda) (S02E02)

  • Spoiler: K popelářům se ve skutečném případu policie dostala přes taxikářův mobil, který pachatel na odchodu odhodil, popelář ho našel a zavolal z něj své přítelkyni. (melica)

Případy 1. oddělení - Informátor (2016) (epizoda) (S02E02)

  • Spoiler: Místo odhození mačety, s níž spáchal útok na vietnamskou podnikatelku, ukázal pachatel policii výměnou za karton cigaret. (melica)

Případy 1. oddělení - Informátor (2016) (epizoda) (S02E02)

  • Spoiler: Pachatel byl ve skutečném případu dopaden ve své garáži v únoru 2010. Bránil se sekyrkou. Šlo o 18x trestaného recidivistu závislého na hracích automatech, proto potřeboval peníze a zintenzivnil svoji lupičskou trestnou činnost. (melica)

Případy 1. oddělení - Děti na odpis (2016) (epizoda) (S02E04)

  • Spoiler: Na rozdíl od seriálového zpracování případu se vrah snažil tělo pečlivě zakrýt natrhanou trávou. Houbu do úst oběti vložil proto, aby to vypadalo, že tělo leží na místě už dlouho a houba tam vyrostla. (melica)

Případy 1. oddělení - Děti na odpis (2016) (epizoda) (S02E04)

  • Spoiler: Na rozdíl od seriálového zpracování případu se vrah přihlásil policistům sám nejprve jako svědek, který znal zavražděného a mluvil o něm velmi hezky. Když na něj policisté při druhém výslechu uhodili, bez problémů se přiznal. (melica)

Případy 1. oddělení - Tělo (2016) (epizoda) (S02E05)

  • Spoiler: Oběť byla s podezřelým zachycena na různých místech v Plzni. Odjížděli společně autem směrem na Tábor. Na záběrech z kamer v Táboře už byl podezřelý v automobilu sám, ale na zadních sedadlech ležela bedna. Další svědek pak podezřelého viděl u Žďákovského mostu, jak pozoruje hladinu Orlické přehrady. (melica)

Případy 1. oddělení - Olizovač (2016) (epizoda) (S02E06)

  • Spoiler: K zadržení podezřelého zásahovou jednotkou došlo na rozdíl od seriálového zpracování na ulici nedaleko supermarketu. Operativec Hyhlík natáčel zákrok na kameru a když byla u pachatele nalezena pistole používaná při loupežích, ihned ji poznal. (melica)

Případy 1. oddělení - Krádež století (2016) (epizoda) (S02E07)

  • Spoiler: Bedna s tělem oběti vyplavala v Orlíku v červnu 2008 během hasičského dětského dne. Operativec Jan Štoček identifikoval oběť podle šperků. Tělo bylo nalezeno 3 dny před odvolacím soudem s pachatelem, u něhož hrozilo zproštění viny. (melica)

Reklama

Reklama