Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (436)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka toho, jak se dá výborný námět umořit v průměrném psaní a režii. A nespasí to ani taková veličina jakou je Bill Murray (který je jako vždy skvělý), ani nádherná Naomi Watts (s příšerným ruským přízvukem), ani miloučký Jaeden Lieberher. Za zhlédnutí nic nedáte, ale čas je příliš cenná komodita, abych vám svatého Vincenta s klidným srdcem doporučil. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bill Murray v jedné ze svých typických rolí, obyčejných chlapů s flegmatickým výrazem ve tváři. Naomi Watts coby ruská prostitutka má fakt ránu:) Chris O'Dowd coby učitel přináší do svých hodin svérázný humor a Jaeden Lieberher se mi začíná moc líbit. Má v sobě stejný potenciál, jaký jsem viděla u Tye Simpkinse, když začínal. Miluj souseda svého v sobě vyváženě spojuje kombinaci letní komedie s přiměřenou dávkou dramatu. Závěrečná scéna sice možná hraje na city, ale činí tak dobře, že u mně se slzy v očích objevily. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNĚTE MI, KDO BY BRAL DÍTĚ NA DOSTIHY NEBO DO BARU? A NECHÁVAL HO S PROSTITUTKOU?“ … „A CO ZA MATKU BY NECHALO SYNA S CHLAPEM, JAKO JSEM JÁ?“…“ /// Bill Muray pozvedl svýho frustrovanýho chlápka na další level. Melissu McCarthy moc nemusím, takže se ani nedivím, že zůstala s klukem sama. Von i ten příběh je pěknej vopruz. Kluk se sbližuje s dědkem (no tak Bille, je ti 64…), vtipu pomálu a navíc starouš Vincent není zrovna postava z dívčích románů. Příběh je klišoidní a uspokojí fakt jen fandy Billovejch mrzutejch a na celej svět naštvanejch chlapů. Slza v oku při dojemným (a očekávaným) závěru nemůže vynahradit zbylejch 90 minut. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju nohy Naomi Watts. 2.) Nevím, jak se sblížím se soudem (a seš kluk nebo máma?). 3.) Thx za titule ,,bloodspill“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„I'm showing him how the world works. You work, you get paid, you drink. - You're drinking alcohol? - ...I honestly don't remember.“ Zkoušeli jste si někdy představit Gran Torino jako komedii? Pusťte si Svatého Vince a nedá vám to tolik práce. Když jsem dostal doporučení na tuhle komedii, tak by mě nikdy nenapadlo, že se u toho budu takhle moc smát a bavit. Tenhle film je prostě dokonalý! Bill Murray se vrátil s plnou parádou! Vincent (Bill Murray) je důchodce, co nechodí daleko pro facku. Domů si vodí prostitutku (Naomi Watts), sází na koníčky, pije whisky a kouří doutníky. A zapomněl jsem na jeden důležitý fakt. Nemá totiž rád lidi. A oni nemají rádi jeho… Po jedné prohýřené noci mu zaklape na dveře malý 12ti letý klučina, že se jmenuje Oliver a bydlí hned vedle. Díky pár náhodám skončil bez klíčů a máma se vrací až pozdě. „Můžu tady počkat? – To jako… V mém domě?“ Příběh začíná a starý Vincent ho seznamuje s tím, co potřebuje v životě nejvíce. Odhodlání, tvrdou ránu a správnej výběr koně. Opravdu jsem to nečekal, ale film je ještě lepší, než bych si mohl kdy myslet. Bill hraje dokonalou postavu svým dokonalým sympatickým postojem. Pouto, které jeho postava naváže s klukem je jedním slovem – kouzelné. Pak nechybí dlouho ke skvělému situačnímu humoru, božím hláškám a nakonec i dojemnému zakončení. Emoce ve filmu jsou jednoduše upřímné. Jako komedie film v žádném případě nezklamal, protože si upřímně nepamatuju, kdy jsem se u filmu takhle často a příjemně smál. Oblíbená Naomi Watts hraje naprosto perfektně ruskou dívku noci. Kdo by to byl do ní řekl, ale její přízvuk a chování je prostě dokonalé. A oblíbený komik Murray? Pro Billa je to úžasná labutí píseň. Sám sebe se ptám, proč jsem nedal pět hvězdiček. Tuším, že až uvidím film podruhé, tak je s klidným srdcem dám… (89 %) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bill is back. A opäť skvelý. Akoby kompletoval trilógiu postáv z Lost in Translation a Broken Flowers. Ale hoci sa jeho príbeh a príbehy jeho susedov či lady-of-the-night nesie v pohodičkovej nálade a obsahuje za hrsť úsmevných epizódiek, trpí neoriginalitu, sentimentom a nemá čím utkvieť v pamati. Všetky tie komické grimasy, brnkanie na nôtu mentor/chlapec či Naominine výstredné kreácie čoby ruskej štetky vyznievajú tak trochu samoúčelné. [San Diego Film Festival] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo v červenci roku 2013 v Brooklynu, New Yorku. (Zdroj: onlocationvacations.com) (willy1)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)

Reklama

Reklama