Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (435)

nash. 

všechny recenze uživatele

Tak nějak by možná dopadl Kolja, kdyby Svěrák neměl čas. Veselé i smutné, hořké přesto milé, sarkastické i laskavé, typicky hollywoodské přesto výrazně nekorektní, často předvídatelné ale přesto nenudící. Sólovka Billa Murraye, který projíždí příběhem jako poněkud zarezlá přesto pořád ostře nabroušená kudla a roli protivného mrzouta se zlatým srdcem dotahuje k dokonalosti. Ovšem nutno uznat, že i díky zdatné pomoci výborného Jaedena Lieberhera. První půlka potěší cynika kanonádou sarkastického humoru, druhá pak ty ostatní, zklidněním do vážnější roviny s postupným odhalováním Vincentova života, i na city rozehraným sentimentálním závěrem. Zkrátka velmi vydařená jednohubka, za kterou dík. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, bylo to strašně americký, bylo to strašně patetický a klišé, já jsem ale něco takového strašně potřebovala, kluci byli strašně sympatický a já jsem po tomhle filmu strašně příjemně naladěná, dělejte si se mnou co chcete.....miluju Tě Bille i s tím koncem......jasně, že jsem věděla jak to skončí, ale je to u takových filmů tak podstatný? Ani omylem .. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten rozjezd je naprosto ultimátní. Bill Murray předvádí přčsně to, co od něj očekáváte a nejednou vaše očekávání i předčí, což je hrozně fajn. Já mám tyhle staréí nerudné ale své chlápky hrozně rád, tak nějak si představuji své stáří a doufám, že budu takovýhle free fucker. Naomi Watts s brutálně krátkou minisukní a kulervoucně sexy ruským přízvukem mě prostě srazila hákem k zemi. Tohle bych od ní nikdy nečekal a fakt trvalo, než jsem se ujistil, že je to opravdu ona. Melissa McCarthy konečně ukázala, že dokáže i normální role, a dobře. Hodně, hodně příjemný a lidský film. Hodně jsem se nasmál, trochu jsem si pobrečel (scény s Vincentovou manželkou mě prostě drtily). Jen ten konec byltakový trošku moc americký. Vždcky si u toho říkám, že když takhle okatě musí před diváky strkat skoro normální věci, se světem není asi něco v pořádku. Ne že bych byl přesvědčen, že je. Není. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bill Murray jako bručoun, ze kterého se stane - tak trochu chtěně i nechtěně - chůva. Jsou zde pasáže, kterým se opravdu zasmějete, ale pak přicházejí rádoby dramatické okamžiky, které vám dají direkt na solar. Já měl ovšem pocit, že s tímto dávkováním autoři snímku nakládají špatně - a než, že by účelově chtěli diváka emočně nahlodat, spíš mi to připadalo tak, že se nemohou rozhodnout, co vlastně natáčejí. Což byl asi můj největší problém s tímto filmem. Přesto rozhodně St. Vincent stojí za zhlédnutí. Poznámka na závěr: Naomi Watts zde vypadá naprosto šíleně! :D ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám totožný názor s POMO a tak u mě film získal jen dvě hvězdičky. -> Nákup laciné holky dětské postýlky: "chtěla bych nějakou krásnou a levnou". Kino se směje. Vtipná parafráze přechází i na samotné zhodnocení filmu. Škoda, Bill je klasik. Asiže jsem se nemohla ubránit porovnání s jinými klasikami, třeba Lepší už to nebude, Cena za něžnost nebo Pán velryb (kde figurují podivínští senioři, co mají svůj svět a je na tom položen scénář). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)

Reklama

Reklama