Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (436)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Bill Murray už opravdu hodně zestárl. Role protivného staříka mi k němu ale z nějakého důvodu úplně neseděla, sama nevím proč. Ne že by ji nezvládl dobře, i za srdce to dokázalo chytit.... ale co se týká takového tématu "mrzutý dědek vs. mladý chlapec", mnohem víc mě zasáhl film Gran Torino. Tohle mi asi do budoucna v paměti příliš neutkví. ~(3,4)~ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně netradiční. Na dnešní poměry v kinech až nepatřičné. Možná už jsem sám tím vším zblbnutý, možná to při vší herecké genialitě vážně bylo vlastně o něčem bez něčeho. Každopádně bych rád na adresu sousedů mých vzkázal, že za prudiče Billa a šlapku Naomi bych je vyměnil dřív, než by mě dokázali znova nasrat a ještě bych je navíc osobně přestěhoval, kam by si sami řekli. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bill Murray v jedné ze svých typických rolí, obyčejných chlapů s flegmatickým výrazem ve tváři. Naomi Watts coby ruská prostitutka má fakt ránu:) Chris O'Dowd coby učitel přináší do svých hodin svérázný humor a Jaeden Lieberher se mi začíná moc líbit. Má v sobě stejný potenciál, jaký jsem viděla u Tye Simpkinse, když začínal. Miluj souseda svého v sobě vyváženě spojuje kombinaci letní komedie s přiměřenou dávkou dramatu. Závěrečná scéna sice možná hraje na city, ale činí tak dobře, že u mně se slzy v očích objevily. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka toho, jak se dá výborný námět umořit v průměrném psaní a režii. A nespasí to ani taková veličina jakou je Bill Murray (který je jako vždy skvělý), ani nádherná Naomi Watts (s příšerným ruským přízvukem), ani miloučký Jaeden Lieberher. Za zhlédnutí nic nedáte, ale čas je příliš cenná komodita, abych vám svatého Vincenta s klidným srdcem doporučil. 60% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo v červenci roku 2013 v Brooklynu, New Yorku. (Zdroj: onlocationvacations.com) (willy1)
  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)

Reklama

Reklama