Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Murrayuv Vincent se může směle zařadit mezi takový zevlácký persony jako je Dude Lebowski nebo Tommy Basilio. V lecčems je vlastně i převyšuje. Pravda, že cyničtější divák musí zvláště ke konci lecos překousnout, přesto ten pohodovej pocit z dobře vykoukaného filmu (umocněný geniální improvizací na samém závěru) zůstane pod kůží zasraně dlouho. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, bylo to strašně americký, bylo to strašně patetický a klišé, já jsem ale něco takového strašně potřebovala, kluci byli strašně sympatický a já jsem po tomhle filmu strašně příjemně naladěná, dělejte si se mnou co chcete.....miluju Tě Bille i s tím koncem......jasně, že jsem věděla jak to skončí, ale je to u takových filmů tak podstatný? Ani omylem .. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně netradiční. Na dnešní poměry v kinech až nepatřičné. Možná už jsem sám tím vším zblbnutý, možná to při vší herecké genialitě vážně bylo vlastně o něčem bez něčeho. Každopádně bych rád na adresu sousedů mých vzkázal, že za prudiče Billa a šlapku Naomi bych je vyměnil dřív, než by mě dokázali znova nasrat a ještě bych je navíc osobně přestěhoval, kam by si sami řekli. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte že to malo Billyho, však? Nie že by bol jediný, ktorého si v tejto roli viem predstaviť, zvládlo by to aj pár ďalších pánov hercov. Ale len pár. Také je to hrubé zrno, že až takú jemnú a presnú prácu s prejavom si to od hlavného predstaviteľa žiadalo. Ešte že tí najlepší nie sú vždy najdrahší, však pán Melfi? ;-) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bill Murray jako bručoun, ze kterého se stane - tak trochu chtěně i nechtěně - chůva. Jsou zde pasáže, kterým se opravdu zasmějete, ale pak přicházejí rádoby dramatické okamžiky, které vám dají direkt na solar. Já měl ovšem pocit, že s tímto dávkováním autoři snímku nakládají špatně - a než, že by účelově chtěli diváka emočně nahlodat, spíš mi to připadalo tak, že se nemohou rozhodnout, co vlastně natáčejí. Což byl asi můj největší problém s tímto filmem. Přesto rozhodně St. Vincent stojí za zhlédnutí. Poznámka na závěr: Naomi Watts zde vypadá naprosto šíleně! :D ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Naomi Watts se učila ruský přízvuk pro roli Daky sledováním videí na YouTube. Navštěvovala také ruské lázně, kde sledovala chování a nářečí tamního osazenstva. (BadCat)

Reklama

Reklama