Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert pro Billa a kupodivu jeden z nejlepších výkonů Melissy McCarthy, jaký jsem viděl (vedle Bridesmaids.) Nesmírně si cením toho, že někdo ji do svého filmu nenacpal, jen aby se ztrapňovala před kamerou a opakovala hloupé vtipy jako např. v Z cizího krev neteče a tak dál. Ona je velmi dobrá herečka, ale bohužel si vybírá/jsou jí nabízeny role, kde nemá skoro co předvést. To samé bohužel nemůžu říct o své oblíbené Naomi Watts, jejíž výkon tu působí jako parodie, tedy neuvěřitelně trapně. To je ale asi jediná výtka a za skvělé finále a přiměřené vtipy i emoce nemůžu jít pod čtyři hvězdičky. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $44,137,712Tržby Celosvetovo $54,837,234Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,454,543 //počet predaných kusov 51,087Tržby za predaj DVD v USA $4,917,998 //počet predaných kusov 205,230║ príjemné prekvapenie, Bill Murray to vie stále pekne herecky natrieť a bravúrne ovláda svoju postavu, ostatný herci mu výborne sekundujú, dokonca aj nechutná otrava Melissa McCarthy tento krát výstupom nič nekazí /80%/ ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Murrayuv Vincent se může směle zařadit mezi takový zevlácký persony jako je Dude Lebowski nebo Tommy Basilio. V lecčems je vlastně i převyšuje. Pravda, že cyničtější divák musí zvláště ke konci lecos překousnout, přesto ten pohodovej pocit z dobře vykoukaného filmu (umocněný geniální improvizací na samém závěru) zůstane pod kůží zasraně dlouho. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nebyť fantastického (ako inak!)Billa Murraya, tak ten film môže veľmi ľahko skĺznuť do prílišnej patetickosti a "limonádovosti". Aj sa tak síce deje, ale stále je zachovaná hranica dobrého vkusu a sentiment je dávkovaný tak akurát znesiteľne. Predvídateľnosť je vybalancovaná sympatickým celkovým vyznením. Nič svetoborné, ale na jedno pozretie je to OK:) ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... Kdybych si přečetl předem obsah (což zásadně nedělám, protože ve většině případů potom znáte tak první hodinu filmu), věděl bych jak film skončí ještě dřív, než začal... Takhle jsem to zjistil až asi po pěti minutách filmu... Na to, že se mělo jednat o komedii, jsem se moc nenasmál, ale je to prostě ten film, kdy z kina všichni odcházíte s takovým tím přiblblým úsměvem... Jedna věc se ale musí Vincentovi nechat - už dlouho jsem neviděl, že by tolik lidí zůstalo v sále až do konce závěrečných titulků... :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně se učitel ptá dětí, zda znají nějakého novodobého svatého, jedna z žaček odpovídá, že Matku Terezu, což učitel vyhodnotí jako správnou odpověď. Matka Tereza však katolickou církví za svatou prohlášena nebyla, zatím je pouze blahoslavená. (hansel97)
  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)

Reklama

Reklama