Reklama

Reklama

Navždy svoji

(seriál)
TV spot 2
Česko, 2013, 4 h 31 min (Minutáž: 45–46 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Celých šest týdnů budou moci diváci České televize sledovat osudy tří velmi odlišných párů z různých koutů republiky, které se rozhodly, že v létě roku 2012 vstoupí manželství. V seriálu ale nebudeme pouze svědky předsvatebních příprav a svatebního veselí těchto dvojic, ale především se staneme svědky jejich nejrůznějších partnerských a rodinných peripetií. Proč jsou vlastně spolu a co si od vzájemného soužití slibují? Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková (Ženy pro měny, Nesvatbov) ve spolupráci se scénáristkou Irenou Hejdovou (Děti noci) zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

TV spot 2

Recenze (83)

Issaden 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus je průměrný, obsahem občas nudný. Zlepšuje to výběr tří absolutně rozdílných párů, někdy vtipné střihy a mě osobně udrželi až do konce Šestákovi. Tento pár mi připomínal Homolkovi mladší, jen bez dětí. Ačkoliv byl jejich osud předvídatelný, bylo jejich natáčení v každém vstupu vtipné. Nejvtipnější scéna z celého seriálu je koupání pana Šestáka, těch smutných je tam více. Každopádně to není žádná "Výměna manželek", je to dobře poskládaný a promyšlený celek. ()

BruceW 

všechny recenze uživatele

Nepřestávám se divit, že se něco takového objevilo na obrazovkách České televize v době její snahy o celkovou obrodu. Tohle je každopádně slepá ulička. Velmi jsem oceňoval předchozí "docusoap" Čtyři v tom (4*) a zdálo by se, že zákonitě skončí v kvalitě pokus se svatbami někde blízko. Opak je ale pravdou - z 6 dílů se stalo utrpení, kdy sledujeme v podstatě absolutně vše a zároveň vůbec nic. Nemůžu si pomoct, ale je to sakra podobný Výměně manželek, díky čemuž nemůžu s hodnocením nijak vysoko. Ani s jedním párem se běžný člověk nemůže zcela ztotožnit a jde jen o to sledovat 3 vybrané velmi specifické případy, kterým se spíše smějeme než je obdivujeme. To je špatně. Přesto alespoň oceňuji námět a jistou úroveň společenské sondy. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na vztahy, svatební přípravy, svatbu a následných pár dni po svatbě u tří párů, které se výrazně liší. Je zajímavé pro křesťany uvědomit si na základě tohoto dokumentu, na čem stojí či nestojí vztahy lidí nevěřících. A také pro ty, kdo v Boha nevěří, jak se na manželství dívají lidé věřící v Boha. Jinak dobře a zajímavě udělaný šestidílný dokument. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nevím, pokud chce režisérka hledat "sondy do nitra moderní české společnosti" a možnost "přemýšlet o podobě našich mileneckých vztahů i o smyslu svatebního obřadu v současném Česku", jak jí k tomu pomůže to, že záměrně hledala "extrémní dvojice". Navíc dost nepříjemné bylo mlžení ohledně Isabell, o které jinak všichni včetně režisérky ví, že je pornoherečka. Tím víc se místo opravdovosti podpoří povrchnost a nesrozumitelnost kontextu. Chvílemi nebylo jasné, kdo víc režíruje. Isabell: "To se mi nelíbí." Režisérka: "Co?" Isabell: "Že točíš toho pána." Režisérka: "Aha, tak promiň, to jsem nevěděla." ()

TrebleClef 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný pohled na nás, zaprděný Čecháčky při křepčení kolem svatby. Nevěřícně sledujeme tři dominy a jejich podpantofláky v nefungujících vztazích. Potetovaná kurva, panbíčkářská intelektuálka a vesnická kysna...člověk až nemůže uvěřit, že je to všechno doopravdy. Autorky zřejmě vsadily na fakt, že realita je schopná trumfnout i Kameňáky. Dokument, při kterym je třeba si dát panáka. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení tét sondy do nitra moderní české společnosti začalo v dubnu 2012 a skončilo v průběhu ledna 2013. (ČSFD)
  • Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková ve spolupráci se scenáristkou Irenou Hejdovou zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama