Reklama

Reklama

Podle Jacka Londona. - Hlavním hrdinou dobrodružného příběhu je Bill Robin, lovec kožešin, který žije v aljašských horách. Do obydlené oblasti přichází jen málokdy, ale vždy je vítán, obzvlášť malým chlapcem Jimmym. Jednoho dne se Bill v horách setkává s neznámým mužem. Ten mu oznámí, že Jimmy je v nebezpečí. Bill se okamžitě vydává na cestu, aby svému malému příteli pomohl, jenže netuší, že jde o léčku, kterou na něj nastražil Tornádo Kid, největší gauner a zabiják v okolí. Nemůže se dočkat, až se Billa Robina zbaví, je mu trnem v oku už dlouhou dobu. To ovšem není jediné nebezpečí, které Billovi hrozí. Je totiž křivě obviněn z vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je tak, když hroudy zlata rostou pod kořeny modřínu. Bill Robin skáče před kulkami z pušky vypálenými na vzdálenost asi 6 metrů. Naivní, hezké, dobrodružné. Western s pěknou krajinou, dětsky jednoduchou zápletkou a několika oslími můstky (přiznání starého trampa). Krásný dabing z dílny Barrandova sedmdesátých let s Petrem Olivou, Jiřím Zahajským, Vladimírem Hrubým, Hanou Maciuchovou a Janem Přeučilem. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

nejlepší scéna je až celkem ke konci, to znamená dlouhou dobu čekat. Nicméně zajímavě vybrané prostředí pro western. Honitba v zasněžených vršcích Alijašky a odlehlé vesničky o pár domech, přesto pověstní a věhlasní muži se můžou urvat o pozornost. Pěkně udělané duely a souboje. Výborný souboj s vlky. Ale jo, určitě jsem se nenudil, a možná se na to jednou kouknu znovu. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden ze dvou pozdních Reinlových westernů, situovaných na Aljašku. Nádherná horská krajina (točilo se v Tyrolsku), dobrodružný příběh kladného, urostlého zálesáka Billyho, který se přátelí s chlapcem Jimmym, a bojuje sám proti banditům, dychtícím po zlatě. V porovnání s Reinlovými mayovkami jsou tyto filmy již syrovější, je zde více násilí, ostatně tak tomu je i v příbězích Jacka Londona. Jsou realističtější, ale zde, v Reinlově podání, nakonec dobro opět vítězí. Některé scény, kdy Bill sám přemáhá jednoho banditu po druhém, jsou -popravdě řečeno- dosti naivní. Ale je to příjemná, nenáročná podívaná. Slabší čtyři hvězdičky. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

"...má z tebe strach." "A ty ne?" "Mě je všechno jedno, stejně se oběsím!" Zvláště dobrodružná byla scéna s útokem smečky německých ovčáků! U zásahu metali kotrmelce jakoby to měli nacvičené dopředu; holt, jen občasně problesknuvší lano prozrazovalo trik filmařův... stejně tak napínavý byl útok, kdy němečtí ovčáci vyskočí do vzduchu na chrabré dobrodruhy a na zem dopadají zdolaná umělá vycpaná zvířata jiných rozměrů a barev srsti. :) Jinak je z filmu trochu cítit Vinnetou... že by režisér měl jistou zkušenost? :D ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Musím se vyjádřit k filmu, který režiroval Dr.Harald Reinl. Ano, tentýž Harald Reinl, který režiroval nejlepší MAYOVKY ! A věřte mi, je to poznat. Z mladého Billa Robina udělal neohroženého, chytrého muže se "silnou pěstí". Zkrátka nového "Old Schatterhanda." Film je výborně natočen, krásná příroda, překvapující závěr a divácké "pošušňáničko" je zde. Byla jsem nadšena a vřele doporučuji. (Ty útoky vlků...no - něco musíte odpustit, ale jinak super!). ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama