Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka, aj keď by ma neprekvapilo, keby práve filmy tohto druhu zakorenili v deťoch nesprávne stereotypy o zvieratách, ako napríklad, že slon pije cez chobot, alebo že hroch môže spať pod vodou. Musím sa priznať, že ma to aj trochu nudilo – hoci mám kreslené rozprávky rád –, ale pre deti to je zaiste iný zážitok. ()

čmelda5 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kreslený film. Pohádka mého dětství. Před chvílí jsem ji po dlouhé době opět viděla (bohužel s jiným dabingem) a musím říct, že na mě zapůsobila stejně, jako když jsem byla malá holka. Jak já jsem se při jeho sledování nabrečela. A i dnes mi slzy tekly proudem. Nejlepší scény : 1. Když jde Dumbo navštívit svou uvězněnou maminku. (To je ona. Ta scéna, u které brečím jak malý děcko.) 2. Když se Dumbo s myšákem opijí a vidí růžové slony. (U téhle jsem se zase děsně bála.) 3. Scéna s vránami. A navíc ta perfektní hudba. Tohle byla, je a navždy bude moje srdcová záležitost! ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Mne sa ponúkajú dva pohľady na pôvodnú rozprávku z roku 1941. Ten prvý je genialita animácie. Keď sa na to dívate a uvedomíte si rok výroby, tak mnohí animátori takú úroveň dnes nedosahujú ani náhodou. Tu nie je čo vytknúť, práve naopak. 5 hviezdičiek jak oči. A potom je tu druhý pohľad. V Dumbovi sa vlastne dívame na otrocký život zvierat v zajatí cirkusu. Malé stiesnené vagóny, reťaze na nohách, biče, nezmyselné namáhavé čísla pre pobavenie idiotov. Hej a potom je tu ešte šikana a ponižovanie z dôvodu inakosti. Týmto by Disney dnes teda nezaujal. Asi budem nespravodlivý zato, že kvôli tomu znížim hodnotenie, ale mne sa proste téma absolútne nepáčila. Iste bola tu aj čistá a nezištná materinská láska, alebo úprimné kamarátstvo dvoch “lúzrov”. Ale len slabá náplasť na to všetko zlé. Dám teda celkové štyri. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejstarších celovečerních filmů od Walta Disneyho a určitě z nich i ten nejkratší. Na rozdíl od jiných nepřekypuje spoustou rozvrkočených zvířátek. Tentokrát je jejich roztomilost zasazena jen do jednoho, a to do slůněte s obrovskýma ušima, které později díky nim i létat. [3733. hodnocení, 153. komentář, 83%, 756. nejlepší film] ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Klasický disneyovský standard, prostinký až blboučký doják, roztomilý k sežrání. Emocionálně zasáhne spíš menší citlivější děti (a určitě i dospělé, co u toho kdysi coby mrňata buleli – já to štěstí neměl). I tak ale stojí za vidění, už jen kvůli kultovní sekvenci s růžovými slony; čtvrtá hvězdička je za ni. — P.S.: Nemůžu se rozhodnout, co je větší zlo, jestli český pěvecký dabing nebo kombinace velkého plátna a Disney View (optické rozšíření formátu 4:3 na 16:9 přidáním postranních barevných pruhů s dekorativními ornamenty, samozřejmě splácanými na počítači; v těsném sousedství ruční animace ze 40. let opravdu výtvarná chuťovka), v které byl Dumbo k vidění na zlínském filmovém festivalu. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (14)

  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)
  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama