Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (146)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmu jednoduše upřímně miluju, neboť ve mě vyvolává opravdové, silné emoce a nutí mě zároveň i přemýšlet o svém vlastním životě. This is WhereI Leave You je totiž příběhem, který pochází ze skutečného, reálného, nezkresleného a nezidilizovaného života, rodinného života, plného těch nejopravdovějších pravd, uvěřitelných vztahů mezi všemi členy rodiny, dialogů pocházejících z úst každého z nás, situací, reakcí a charakterů skutečně těch lidsky nejryzejších, prostě jde o příběh, který prožil, prožívá, či prožije každý z nás, já, ty, on, tamtem, i onen, prostě my všichni. Celé to pak působí, jako by člověk koukal do zrcadla svého vlastního života, a poznával všechen ten upřímný humor, lásku, obětování a důvěru, stejně jako ale bohužel i ty stinné stránky rodinného života, jednoduše vše, co prožíváme se svými blízkými dnes a denně, ovšem stejně jako ve skutečném životě nakonec vyjde i zde najevo, že se rodina ve většině případech stejně postaví společně proti všemu a všem a ukáže se, že rodina je vážně to nejpevnější, co může být. Samotná zápletka je každopádně hodně funkční, působivá a silná, disponuje prakticky vším, co může takový film nabídnout, tedy zábavnost, dramatičnost, emoce, vše navíc v maximální možné kvalitě, herecké výkony všech zúčastněných jsou pak doslova fantastické a i díky nim tato podívaná působí ještě věrohodněji a živelněji, já jsem zkrátka z tohoto snímku vyloženě nadšený, skutečně mě zahřál u srdce a musím ho doporučit opravdu každému, kdo žije nohama na zemi, neboť jen málokdo se v tom sám, či minimálně svou rodinu, nepozná. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem nevěděla, co mám od této komedie čekat, když je do ní obsazený Jason Bateman, ale naštěstí se to nepodobalo crazy komediím, se kterými je spojován.. Je to rozhodně lehce zapomenutelná komedie o hašteřivé rodině, která dle USA předlohy dojde k smíru. Něco pobaví, něco je trapné, ale jako relax film ujde ;-) Ps: Velmi příjemně se dívalo na postavu Tiny Fey.. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pohodový, takový klasický americký (náboženství) rodinný příběh (hodně dialogů) s velmi dobrým, místy pohledným a velmi sympatickým obsazením a dvěma pro mě osobně jen těžko stravitelnými momenty - rok ho manželka podváděla a když se to konečně provalilo, tak mu po pár dnech navíc sdělila, že s ním čeká tři měsíce dítě .. ťuťu ňuňu ... stará matka čtyř dospělých potomků se při umírání manžela ("s velkým, a to myslím objemem") zařadila nadšeně mezi 4% (já vím, je to teď moderna, ba skoro povinnost, přesto ..) ... přesto příjemná podívaná ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Obrovská vykrádačka August: Osage County. Fakt netuším čo chcel týmto Shawn Levy dokázať, ale vyzerá to tak, že sa pokúšal o nejaký koncept rodinnej satiry, no akosi nevyšlo. Ten rodinný kruh bol tak tak strašne prehustený kadejakými problémami, tajomstvami a výčitkami, až to napokon bola obrovská nekonzistentná spleť o všetkom a o ničom. Nehovoriac o tom, že mnoho tých akože ironických scén vyznievalo dosť trápne. Herecké obsadenie síce fajn, no po scenáristickej stránke dosť priemerné. Stačilo by nejako osekať všetky tie problémy a pri nižšom počte sa zamerať na ne viac do hĺbky. Menej je v tomto prípade niekedy viac... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesourodí sourozenci (4) se sjíždějí na pohřeb otce a týden musí vydržet pospolu, s matkou i starými známými v rodném městě. V počátečním chaosu možná příliš tlačí na komediální pilu, ovšem sympatické, kvalitně vyprofilované charaktery s lidsky zašmodrchanými pokrevními pouty to ustojí. Proto mě posléze zamrzelo těch několik utnutých, neuspokojivě (ne)dořešených vláken v schematickém závěru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)

Reklama

Reklama