Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Taká tá typická "Amerika" o jednej veľkej disfunkčnej rodine vo veľkom bielom americkom dome. Neurazí, no ani nenadchne. Celý príbeh "baví" hlavne vďaka súrodeneckým hádkam a ich miestami vtipným potýčkam. Keď však príde na rad rozoberanie vážnych, hlavne vzťahových vecí, stáva sa z tohto filmu nudná umelá fraška, akých sa ročne natočia stovky. Našťastie väčšinou v pravom okamihu zaznie nejaká podarená sarkastická poznámka, alebo sa udeje niečo, čo po nevýraznej pasáži vytrhne film z biedy. Aj herci sú tentokrát znesitelľný. Potešil ma najmä Olyphant v pre neho veľmi zvláštnej roly. Trochu zbytočne "presladený" záver len podtrhuje ducha tohto filmu, ktorý je podobne ako jeho hlavný hrdina nalinajkovaný, bez rizika a bez akéhokoľvek väčšieho prekvapenia, ktoré by výrazne ovplyvnilo dej. Škoda, mohlo to byť aj na viac ako len šedý priemer. 60 %!! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, líbivé, rozněžnělé, vztahové, sedmidenní. Trošku pohoda, trošku slzičky, trošku smích, hromada silných řečí. Ale proč ne. Každý se občas potřebuje rozněžnit nad rodinným filmem. Špatné to nebylo, Jason to táhne za všechny, natočeno jednoduše a lehce. Nehledejte žádná větší moudra. ..a co bude dál.. ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Těch 61% tady (03/18) mě zase překvapuje, moji oblíbení ale hodnotili stejně jako já vysoko. Ten film sice asi neni nejlepší na světě, je to ale skvělá komedie s ještě lepšim obsazením (Fonda, Driver, Bateman, Corey Stoll, Abigail Spencer...). Pár klišé se to nevyhne, ale nakonec jsou i ty rozvedený celkem dobře - zdaleka ne všechno dopadne růžově (rozchod Phillipa, nenavrácení se k sobě Judda a Quinn), i ty jsou ale celkem marginální vzhledem k tomu skvělýmu zbytku. Náladou mi to připomalo něco mezi Andersonovejma Royal Tenenbaum a mym nedávnym objevem Crazy, Stupid Love - občas trochu bizár, občas trochu absurdno (v nejlepších slova smyslech), celkově prostě hrozně sympatická komedie se skvělejma hercema. Já si to teda rád někdy pustim znovu. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Je hezký, když se rodina sejde na pohřbu a každý najde sám sebe, z hádek je objímání a všechno je, jak má být. Jenže to je tak americký a vztahově jednoduchý, že by to jeden nevymyslel. Hlavně tam musí být všechno: neplodnost, nevěra, sourozenecká rivalita a překvapivě i odhalení nejméně předvídané orientace... film ke kafíčku. ()

Sharles 

všechny recenze uživatele

Proste taká v pohodičke vzťahovka. Občas vtipná, občas dramatická, no najmä uveriteľná. Najväčším plusom filmu je dobrý casting. Každému sadla rola perfektne. A príbeh ani nie je vôbec príliš klíšovitý, ba naopak občas dosť prekvapí originalitou. Postava Timothyho Olyphanta mi bola od začiatku veľmi sympatická a zaujímavá, škoda, že nedostal viac priestoru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)
  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno