Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (147)

Hees 

všechny recenze uživatele

A kde je toto prosím vás komédia? Toto je rodinná dráma s rôznymi zaujímavými postavami a bez kvalitnejšieho príbehu. Každá jedna postava sama o sebe je veľmi zaujímavá a jej príbeh je poučný, ale príbeh je o rodine ako musia sedieť na stoličkách počas smútku čo im zomrel otec. Príbeh nie je veľmi poučný skôr ide o to, že život ľudom hádže rôzne prekážky pod nohy a ako sa ľudia s tým vyrovnajú čiže čo hovorí tento film? No zjednodušene, že život nie je sladká prechádzka ružovou záhradou, ale skôr prechádzka medzi tŕnmi. Koniec je trochu trápny a to z dôvodu, že no proste Amerika treba z každého niečo, aby vo filme bolo, aby nebol niekto nespokojný a pointa znamená pre tento film menej tak aj tak dopadol ako mal. A dôvod ešte prečo je tento film trocha nižšie? Lebo nie je ani komédia a ani dostatočne poučný a potenciál skvelých postáv vyšiel proste na zmar. Škoda v konkurencii podobných rodinných drám odporúčam iné filmy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Obrovská vykrádačka August: Osage County. Fakt netuším čo chcel týmto Shawn Levy dokázať, ale vyzerá to tak, že sa pokúšal o nejaký koncept rodinnej satiry, no akosi nevyšlo. Ten rodinný kruh bol tak tak strašne prehustený kadejakými problémami, tajomstvami a výčitkami, až to napokon bola obrovská nekonzistentná spleť o všetkom a o ničom. Nehovoriac o tom, že mnoho tých akože ironických scén vyznievalo dosť trápne. Herecké obsadenie síce fajn, no po scenáristickej stránke dosť priemerné. Stačilo by nejako osekať všetky tie problémy a pri nižšom počte sa zamerať na ne viac do hĺbky. Menej je v tomto prípade niekedy viac... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesourodí sourozenci (4) se sjíždějí na pohřeb otce a týden musí vydržet pospolu, s matkou i starými známými v rodném městě. V počátečním chaosu možná příliš tlačí na komediální pilu, ovšem sympatické, kvalitně vyprofilované charaktery s lidsky zašmodrchanými pokrevními pouty to ustojí. Proto mě posléze zamrzelo těch několik utnutých, neuspokojivě (ne)dořešených vláken v schematickém závěru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konverzačná vzťahovka o ľuďoch, ktorí sú na istý čas prinútení zostať pokope a popritom vplávajú na povrch rôzne rodinno-partnerské problémy, ktoré sa všetci zúčastnení snažia vyriešiť. A podľa žánrovej nálepky to mala byť vraj komédia. No neviem, ja som sa moc nenasmial. Navyše je veľký problém, keď je film z väčšej časti postavený na dialógoch avšak tie ani za mak nebavia, len samá nuda, povrchnosť a ku koncu aj trápna sentimentálnosť. Na tomto príklade je krásne vidieť ten priepastný rozdiel s filmami Woodyho Allena, ktorý je v konverzačnej komédii s podobným námetom neprekonateľný filmový majster. Jediné čo v tomto snímku trochu vyniká je sympatická herecká zostava, hlavne Jane Fonda a Jason Bateman. Len podpriemer. 40/100 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesty do Maine jsou nevyzpitatelné... O něco komediálnější verze August: Osage County, přesto ale překvapivě koukatelná a zajímavá a i přes určitou otevřenost i civilní spíše Drama / Komedie. Drama s kapkou komedie a romance, kdy všichni, nejen Jason, dostanou svůj komplikovaný život. Překvapením zase Bateman, protože nemusí být třeskutě vtipný aby dobře zahrál. Jen tak dál a nezapadne (aneb Adam Sandler by si mohl vzít příklad). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama