Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesourodí sourozenci (4) se sjíždějí na pohřeb otce a týden musí vydržet pospolu, s matkou i starými známými v rodném městě. V počátečním chaosu možná příliš tlačí na komediální pilu, ovšem sympatické, kvalitně vyprofilované charaktery s lidsky zašmodrchanými pokrevními pouty to ustojí. Proto mě posléze zamrzelo těch několik utnutých, neuspokojivě (ne)dořešených vláken v schematickém závěru. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Taká tá typická "Amerika" o jednej veľkej disfunkčnej rodine vo veľkom bielom americkom dome. Neurazí, no ani nenadchne. Celý príbeh "baví" hlavne vďaka súrodeneckým hádkam a ich miestami vtipným potýčkam. Keď však príde na rad rozoberanie vážnych, hlavne vzťahových vecí, stáva sa z tohto filmu nudná umelá fraška, akých sa ročne natočia stovky. Našťastie väčšinou v pravom okamihu zaznie nejaká podarená sarkastická poznámka, alebo sa udeje niečo, čo po nevýraznej pasáži vytrhne film z biedy. Aj herci sú tentokrát znesitelľný. Potešil ma najmä Olyphant v pre neho veľmi zvláštnej roly. Trochu zbytočne "presladený" záver len podtrhuje ducha tohto filmu, ktorý je podobne ako jeho hlavný hrdina nalinajkovaný, bez rizika a bez akéhokoľvek väčšieho prekvapenia, ktoré by výrazne ovplyvnilo dej. Škoda, mohlo to byť aj na viac ako len šedý priemer. 60 %!! ()

Reklama

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Je hezký, když se rodina sejde na pohřbu a každý najde sám sebe, z hádek je objímání a všechno je, jak má být. Jenže to je tak americký a vztahově jednoduchý, že by to jeden nevymyslel. Hlavně tam musí být všechno: neplodnost, nevěra, sourozenecká rivalita a překvapivě i odhalení nejméně předvídané orientace... film ke kafíčku. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť film, na ktorý treba byť správne naladený. Čo som nebol, preto ma tá rodinná disharmónia nezasiahla, prišlo mi to veľmi rozťahané a zbytočne dlhé. Ale miestami to bolo tak správne situačne vtipné, čo aspoň trochu tú napätú atmosféru odľahčilo. A Šofér má skutočne nenormálne odstávajúce uši. 2 z 5 ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Hoci rodina Altmannová sa zíde kvôli pohrebu a vo filme nechýbajú rozličné konfrontácie medzi súrodencami alebo pármi, This Is Where I Leave You je predovšetkým komédiou, ktorá sa snaží orientovať v občas chaotickom a komplikovanom svete medziľudských vzťahov. V tejto úlohe filmu výborne napomáha kvalitné herecké obsadenie, z ktorého mňa osobne najviac zaujal výkon Adama Drivera, Jasona Batemana a synčeka Tiny Fey. Páčilo sa mi, že postavy nekonali vždy spôsobom, aký sa od nich nutne očakával a po dopozeraní vo mne zostal príjemný pocit, ku ktorému domohla aj vhodná hudba pod taktovkou Micheala Giacchino. Rada si tiež prečítam knižnú predlohu Jonathana Troppera, ak sa mi niekedy dostane do rúk. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama