Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 2

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (259)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo. V nějakém náhodném videu na youtube jsem na The Invitation narazil ve zmínce, že se jedná o méně známý a celkově nedoceněný horor. Nicméně nečekal jsem až tak skvělý, napínavý, v detailech propracovaný a vygradovaný film. Pro mě kvalitou a konceptem nejistoty, zda všeprosycující strach vychází z nitra postavy a nebo je objektivní realitou, je The Invitation dokonce srovnatelné s Rosemary má dětátko. Opravdu skrytý klenot mezi hororovými filmy, jehož projekci si rozhodně ještě několikrát zopakuji. (A Logana Marshalla-Greena budu mít po Upgradu a tomhle od nynějška v hledáčku). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po 40ti minutách jsem začal přemýšlet, jestli má smysl film dál sledovat. V zásadě to byla jen žvanírna, která sice byla plná potenciálně divných lidí ztvárněných vesměs neokoukanými a dobrými herci, ale i tak jsem si říkal, že místní hodnocení na mě připravilo další past. Pak ale začala atmosféra houstnout. Nijak zvlášť, ale přesto film začal působit zneklidnujícím dojmem a vše vyvrcholilo odhalenou pointou, která v tomto případě nepřišla až v závěru a právě proto mohla rozpoutat neskutečné psycho peklo, které dalo téměř zapomenout na předcházející nudné chvíle. 75% ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Od Jennifer's Body jsem považoval Karyn Kusamu za neschopnou krávu, která nikdy nedokáže natočit atmosférický film... Spletl jsem se... The Invitation je skvěle natočený konverzační thriller, se silně znepokojující atmosférou plnou paranoi, postupně gradující až k hororovému konci... I když je děj lehce předvídatelný a 80 minut se prakticky nic neděje, režisérka díky mnoha různým náznakům dokáže spolehlivě udržet divákovu pozornost až do konce... Poslední záběr je pak opravdová lahůdka... Jsem nadšen... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

No, predovšetkým to funguje. A potom sú tu ešte detaily, akože SPOILER Čo to je za blbú náhodu, že sa Choi zrazu objavil, keď sa to najviac hodilo? Presne keď o tom hovorili? Som v tom čakal nejakú konšpiráciu a nie náhodu. Alebo s tým otráveným vínom. Celý večer to do nich nalievajú a on si to video (čo mu vnukne myšlienku) pustí presne pred tým. Alebo tá bloncka. Ako to s ňou vlastne dopadlo? Koniec SPOILERu. Skrátka moc deus ex machina, nato jak sofistikovane by chceli pôsobiť. A herci nesympatickí, dva výkony zlé a neuveriteľné (doktor, prepnutá čajka z Mexika), a hlavne: dvojníci známych hercov patria na syfy a asylum. Tri a pol hviezdy. Ako som napísal; funguje to. Aj cez to všetko ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skupinka bývalých přátel, neodpustím si poznámku o jejich korektní rasové vyváženosti, se po letech od čehosi tragického sejde na párty a velmi pozvolna se počnou dít podivuhodné věci. Horory v pomalém tempu mi obvykle vůbec nevadí, ba naopak. Invitation však scénář příliš nenadělil, konverzačka opravdu vypadá jinak, místo vypointovaných rozhovorů se dočkáme jen spousty kradmých pohledů, které na vás řvou, tady není něco v pořádku. Hostitelé na sebe velmi záhy prozradí, že jsou sektářská mešuge, hlavní hrdina trpí zamyšlením, kamera jej při něm ráda nachytává a divák pak s napětím sleduje jeho výraz. SPOILER: Stejný. Pořád. Magoři se zřetelně jako magoři chovají čím dál víc, ale vidíte to jen vy a ten trpící myslitel, který má, po několika hysterických a nikým nepochopených výstupech, pravdu. Pak se odbyde rychlá vybíjená a přeživší odkráčejí k závěru, jenž vám napoví, že by Kusama patrně chtěla hodně peněz na dvojku. A že už nebude jen levná a průměrná. Budu ji držet palec, tady to nevyšlo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)
  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)

Reklama

Reklama