Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.

Příběh o Pinocchiovi okouzlil celé generace dětí dokonalou klasickou animací i hudbou, za kterou byl dokonce oceněn prestižním Oscarem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se na film dívala kvůli škole. Musím říct, že staré kreslené klasiky od Disneye mám ráda, protože v dnešním světě počítačové animace prostě vzbuzují lehkou nostalgii a jsou miloučké. Pinocchio taky. Je příjemné ozvláštnění dívat se pro změnu na jiný styl animovaného filmu. Námět klasický, to je prostě úžasně milá pohádka, která vás osloví, tradičně přinese nějaké to poučení. Při sledování jsem na tváři měla takový ten přiblblý infantilní úsměv, sem tam se mi líbily vtípky... Jen škoda, že už nejsem malé dítě a asi nedokážu tuto klasickou pohádku patřičně docenit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky spisovateľ Carlo Collodi napísal v roku 1881 rozprávkový román "Ponocchiove dobrodružstvá" (La avventure di Pinocchio). Príbeh o tomto oživlom z dreva vyrezanom chlapcovi sa dočkal mnohých filmových spracovaní. Jednou z najznámejších adaptácií je film "Pinocchio" z roku 1940 od The Walt Disney Studios. Je to klasický, typický komerčný produkt tejto hollywoodskej produkčnej spoločnosti. Výrazne farebné animácie a kopec zbytočných otravných spievaných sekvencií. *** ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je rok 1940? Neuveriteľné! Tipoval som tomu 60. roky, ale toto je pre mňa prekvapenie, je až neuveriteľné, čo Disney vyprodukoval. Ľudia, ktorí sa na tom podieľali stvorili detailistické a farebné dielo, ktoré je svojím obsahom priam nadčasové. Pre deti je veľmi poučné, neklamať, nevyvádzať a pritom sú tam aj také motívy ako podvodníci, predajcovia ľudí, je tam určitý fantasy príbeh o oživení neživého, čo je troška divné, ale veci o nesebeckosti, spravodlivosti, úcte a pomoci dokázané v činoch ma presvedčili. Taktiež dôležité, čo tam bolo spomenuté bolo, že život nie je len o užívaní, že žijeme len raz, to by nastal kolaps. Časť o hovorení a chodení po morskom dne bola hlúpa, naviac som si všimol, že závažie, ktoré malo cvrčka držať pod vodou, v ďalšom obraze nebolo vidieť, ale beriem to tak, že možno trochu plával, ale následné vcucnutie veľrybou a život v jej útrobách boli hlúpe, beriem to ako starý fantasy film pre deti, ktorý bol milý, s hodnotami, nebol nejak komerčný, bol to príbeh, ktorý stal za to. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhá oficiální Disneyovka a opět naprosto úžasná. Disneymu se z deprese převlečené za pohádku jménem Pinocchio povedelo udělat milý, příjemný a napínavý animák, kde nechybí nic co tehdejší pohádky nabízely. Roztomilá zvířátka, pěkné písničky, vtip a trochu morálního ponaučení. A samozřejmě propašoval i nějakou tu brutalitu, v tomto případě Ostrov Potěšení, kde se zlobiví kluci mění na osly. Viděl jsem naposledy někde na základní škole, ale stále to má kouzlo. PS: Oskarová písnička When You Wish Upon a Star je celkem známá, ale v příběhu zazní jen v titulkách. Animovaný film roku 1940. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Další klasická disneyovka. Narozdíl od Sněhurky či Bambiho se zde však podstatně více mluví, celý snímek je prošpikován spoustou povedených vtipů a samozřejmě má i docela silný výchovný podtext. Každá postavička tohoto filmu má svůj charakter, takže kromě roztomilosti se divák setká i s násilím, smutkem či radostí. Prostě ideální filmek pro relaxaci ve dvou...či ve třech. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (26)

  • Poprvé byly použity hlasy slavných osobností pro namluvení kreslených postaviček. Cliff Edwards, který namluvil Jiminyho Cricketa, byl v té době populární osobností. (LUKICKK)
  • Kultová scéna, keď Pinocchiovi rastie nos, je vo filme použitá iba jediný raz. (Raccoon.city)
  • Scéna, v ktorej Pinocchia naháňa veľryba, je odkazom na grotesku Velrybáři (1938). (ČSFD)

Související novinky

Roberto Benigni bude Geppetto

Roberto Benigni bude Geppetto

29.10.2018

Oscarový herec a režisér Roberto Benigni (Asterix a Obelix, Život je krásný) si zahraje Geppetta v nové verzi Pinocchia od italského režiséra Mattea Garroneho (Dogman). Benigni má už s kultovní… (více)

Reklama

Reklama