Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.

Příběh o Pinocchiovi okouzlil celé generace dětí dokonalou klasickou animací i hudbou, za kterou byl dokonce oceněn prestižním Oscarem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studio Walt Disney může mít, jaký chce přístup k předlohám a k příběhům obecně, může být hodně bázlivý v tom, co zobrazuje, hlavně v posledních letech, ale prostě se mu nemůže vzít, že v minulosti vytvořil takové animované filmy, na které se prostě nezapomíná. A "Pinocchio" je jedním z nich. Krásný příběh převedený do krásné animované verze. ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Promítáno dětem 2. ročníku ZŠ v rámci vzdělávacího cyklu "Světová a národní literární díla", tentokrát na motivy pohádky C. Collodiho. Dětem se líbilo (jak by ne), ale většina již tento film znala. Kupodivu jich i velká část knihu četla. Ve srovnání s Knihou džunglí os stejného filmového studia zde lze vystopovat knižní předlohu, lze tedy s filmem dále pracovat ve vyučovacích hodinách. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jako velký vztyčený ukazováček! Skoro se mi nechtělo věřit, že by toto vyšlo z dílny Disneyho. Sice roztomilá postava Pinocchia i roztomilá zvířátka - kocourek byl k sežrání, jak se ve vteřině dokázal z mazla změnit v prskající naštvanou kouli chlupů.... ale teda ten příběh mě odrovnal. Tohle skoro až mám trochu strach označovat za pohádku. I když je fakt, že dětem neuškodí toto vidět. Je to jedno poučení za druhým, Pinocchio doplácí na svoje chyby, dostává do svého dřevěného frňáčku jednu ránu za druhou, ale nakonec se zmátoří a prohlédne. Nechápu celé to haló kolem jeho rostoucího nosu. Vždyť se mu prodlužoval jen v jedné scénce. Brr, no na osazenstvo do 10 let to musí trochu působit jako horor, ale to, že pokud budou kouřit, pít, rozbíjet věci a celkově budou zlí, že se z nich můžou stát oslové, to se mi líbilo a jelikož jsem trochu škodolibá a opravdu bych tohle pustila svým dětem, kdyby mě zlobili a odkazovala bych se na to, tak už jen pro výchovné účinky dávám 4* :D ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se velmi, ale k dokonalé spokojenosti něco přece jenom schází. Kdo ví, třeba jen další projekce. Každopádně nejvíce oceňuji Disneyho odvahu, dá-li se to tak říct, s jakou vytvořil zcela odstrašující scénu z Pleasure Island, kde děti pijí pivo, bafají z doutníků, šťouchají kulečník a mění se tak v osly. Vážně senzační část. Ovšem tradičnější muzikálová scéna I've Got No Strings se také velmi povedla, o úžasném kocouru Figarovi ani nemluvím. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Druhý film od Disneyho a opět je to skvělé. Dokonce si myslím že je to lepší než Sněhurka a sedm trpaslíků. Animace se posunula strašně daleko i když je od Sněhurky 3 roky starší. Animace je zkrátka výborná a je vidět že se to posunulo. Další věc kterou musím vyzdvihnout je scéna na ostrově která by se dnes vůbec nemohla natočit. Kdyby se tahle scéna natočila teď, tak by moralisti pukly hrůzou. Protože v té scéně je jasně vidět jak malé děti pijí alkohol, kouří doutníky a ničí vše kolem sebe. Což by se dnes asi nemohlo natočit. Celkově si myslím že je to výborný kreslený film a doporučuji ho všem shlédnout a dávám filmu 90% (5 hvězd z 5). ()

Galerie (109)

Zajímavosti (26)

  • Poprvé byly použity hlasy slavných osobností pro namluvení kreslených postaviček. Cliff Edwards, který namluvil Jiminyho Cricketa, byl v té době populární osobností. (LUKICKK)
  • Skutečné jméno Honesta Johna je v propagačních materiálech uváděno jako J. Worthington Foulfellow, ale ve filmu samotném toto jméno nikdy nezazní. (LUKICKK)

Související novinky

Roberto Benigni bude Geppetto

Roberto Benigni bude Geppetto

29.10.2018

Oscarový herec a režisér Roberto Benigni (Asterix a Obelix, Život je krásný) si zahraje Geppetta v nové verzi Pinocchia od italského režiséra Mattea Garroneho (Dogman). Benigni má už s kultovní… (více)

Reklama

Reklama