Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak potřetí a nelze než říci, že je to příjemné, pohodové, úsměvné a roztomiloučké... A poučné - XiXaovo vyprávění o bílých a o tom, jak umí kouzlit a těmi kouzly způsobit, že věci chodí a lítají, ale jinak chytří nejsou, protože nejsou schopni v buši přežít... Jak asi hloupí musíme připadat kačkám a psům? :) ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Stále víc mi to připadá jako hraný dokument. Zejména scény s XiXao a dětmi mi připadají jako ne příliš dobře natočený dokument BBC s typickým nudným a otravným komentářem, jak vystřiženým z pořadů o divokých zvířátkách. Jediná zajímavá věc, kterou jsem se tu dozvěděl, byla, že hyena vás nenapadne, pokud si dáte kus suchého dřeva nad hlavu. Kdyby tam dali ještě kousek o tom, jak vychovává své mladé, bylo by to jistě přínosnější. Chápu záměr tvůrců udělat z toho grotesku tím, že budou některé záběry zrychlovat, ale doba němého filmu, kde to fungovalo, už přecijen pominula. A dnes se k podobným zhovadilostem uchylují snad jen v Honkongu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jednička je i tohle šíleně bláznivá komedie, která popírá všchno co si o takovýhle komediích myslim a to že blázniví komedie prostě nejsou vtipný, ale tohle je naprosto dokonalý, i když jsem to viděl už po několikátý a všechny vtipy už čekám, tak se pokaždý bavim, ale přece jenom takovejhle film si plný hodnocení neazslouží, už jen proto, že lepší než jednička to rozhodně neni ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která je podle mého malinko lepší než první film. Opět zaujme nádherná exotická příroda jižní Afriky a plno divokých zvířat. Osobně jsem si nejvíc oblíbil tvrdohlavého Medojeda. Velkým plusem filmu jsou dvě dějové linie a to je putování ztracených křováckých děcek a hledání civilaze zoologa a právničky. Děj je více než zajímavě propletený, je plný výborného humoru a povedených dialogů. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Druhý díl potrhlé komedie nám přináší další propletený děj. Nemůžu si pomoct, ale dvojka se mi líbila ještě o něco více než jednička. Právnička a zoolog, kteří ztroskotají se svým letadlem neznámo kde, dva pytláci, děti od Xi a v neposlední řadě dva zdatní bojovníci za svobodu, každý ovšem za svoji stranu. Umně namíchaný lektvar zábavy pro celou rodinu, který pobaví zaručeně všechny. Je dost těžké vybrat nejlepší moment, ale přikláním se pro tentokrát k akci „Jak získat pštrosí vejce snadno a rychle“. :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)
  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)
  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)

Reklama

Reklama