Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Originálne, napínavé, dramatické aj romantické. Proste skvelý film, ktorý majstrovsky spája niekoľko žánrov. Pred jeho pozeraním odporúčam nečítať absolútne žiadne texty vzťahujúce sa k deju a pustiť sa do toho len tak, "načisto". Výborné herecké výkony, atmosféra hustá ako med a konečné pointy ma dostali. Odo mňa si tento film 5* zaslúži. Bohužiaľ má jednu nevýhodu - naplno si ho vychutnáte iba prvý raz... ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu překvapil a přestože nemám k současné francouzské tvorbě kdovíjaké sympatie, musím říct, že mě i nadchl. První polovina filmu nic moc, to byl ostatně zřejmě i tvůrcův záměr, aby vám v druhé polovině filmu do sebe začaly věci hezky zapadat a to, co se v první půli zdálo jako romantická, nezajímavá slátanina, dostalo konečně obrysy a děj vás strhl. Audrey role sedla a člověk jí věřil každé slovo, ostatní herci vedle ní moc nevynikli. Závěr byl pak podle očekávání vyvrcholením celého příběhu a ukázal, že lidská psychika je opravdu divná věc. ()

Reklama

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme usměvavou Audrey Tautou, které role naprosto sedla a dovedla ji zahrát velice přesvědčivě. Přetočení v polovině filmu je velice působivé a krásně to příběh oživý a divákovi se naskytne vidět příběh z jiné strany pohledu. Film do podrobna rozebírá psychiku a myšlení, psychicky narušeného člověka a to se mi moc líbí. A úžasný konec s mozaikou mě přesvědčil o 4* hodnocení :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nechal některými komentáři (zcela zbytečně) odrazovat, vidina stejného děje 2x po sobě mě příliš nebrala. Jenže právě ten nápad s dvojím pohledem (a samozřejmě především jeho zpracováním) mi přijde více než důmyslný a moc mě bavilo pozorovat, jak napodruhé všechno najednou vyznívá úplně jinak (třeba jen taková, řeklo by se triviální, scéna s nedostatkem mléka). No a samozřejmě casting byl čistá trefa do černého, protože Audrey Tautou je jako „nezdravě milující“ žena (v kontrastu s jejím vyzřením) prostě skvělá. V jednu chvíli jsem dokonce uvažoval i o plném počtu, jenže film se ke konci stáčí směrem, který mě úplně nenadchl (prozření/dovtípení se) a pak se to všechno začne krapet sesypávat jako domeček z karet (třeba jen takové banální ponechání si medailonku atd.). Úplný závěr naštěstí zůstal „mile“ otevřený (tedy alespoň v té verzi, kterou jsem viděl já), ale stejně mě mrzí, že to nakonec na těch 5* nebude, a to i přes výbornou hudbu. ()

cold 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které Vás dokáží překvapit. Audrey miluji jako Amelii, ale z Angeliky, zamilované do lékaře, mi běhá mráz po zádech. Opravdu jsem si myslel, že půjde o zamilovanou selanku, ale jaké bylo překvapení, když se příběh začal odehrávat z pohledu Loika !!!!???? Zde opravdu sedí žánr filmu - Romantický / Thriller ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama