Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak ze severské produkce. Pomalé a nechávající diváka v nejistotě. Ta pomalost byla místy až nudná, ale když mělo v divákovi rezonovat napětí, tak to nemělo chybu. Nejistotu u takovéhoto filmu jedině vítám, protože u věcí jako Statečné srdce nebo Rob Roy je od začátku všechno jasnější. Zde to tedy také vše dopadne podle předpokladů, ale záběry na hučící stromy, když jsem napnuztý k prasknutí, jak to tedy dopadlo, ve mně ještě víc rozdmýchávaly prožitek z filmu. Ale ač to zní, že jsem byl z filmu unešen, tak jde jen o porovnání a vychválení kladů oproti obdobným projektům z hollywoodu atd. Jinak toho film až tak moc nenabízí a ten čas se vleče tak, že to napodruhé snad ani dát nejde. Možná jen závěr, to by mělo koule i po desátém shlédnutí. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Koňský handl, který si první hodinu hraje na autenticitu Markéty Lazarové, ale nemá sílu předlohy ani režisérkou sveřepost...Druhá polovina přináší něco kušostřelby a revolučního odhodlání...Mlčící-hrající Mikkelsen není jediným společným jmenovatelem s Valhalla Rising, které je podobným rozvláčným a bezobsažným výletem do větrných krajin... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tam byla a v tom je síla tohoto historického dramatu, že mě okamžitě vtáhlo do šestnáctého století, ani jsem okem nemrkla. Já slyšela bzukot much, ržání a dusot koní, každý vzdech, vichr, zkrátka tak vymazlená zvukařina včetně úžasného hudebního doprovodu mě dostala do kolen a byly momenty, kdy jsem doslova tajila dech. Mads hrál tak skvostně, až jsem měla husinu po těle a za sebe můžu říct, že to byl snad jeden z jeho nejlepších výkonů poslední doby, kde byla snad jedinou černou tečkou trochu slabší příběhová linie. Nechtějte znát moje pocity, protože v tomhle případě to prostě nejde, to si musí každý vyzkoušet sám na sobě. Emotivní, atmosféricky temná lahůdka do posledního puntíku a že je Michael Kohlhaas u recenzentů poměrně v nelibosti mě vůbec nezajímá. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tohle historické drama vypadá na první pohled opravdu velmi dobře. Nádherná příroda, věrohodné zobrazení doby, k tomu velmi obsazovaný herec, co víc si může člověk přát? Bohužel, tady však veškerá pozitiva končí. I když se Mads opravdu snaží, sám na tohle všechno zdaleka nestačí. V jeho případě mi poslední dobou přijde, že jeho popularita, je zobrazována, jako hlavní klad, bez ohledu na další kvality jeho filmů. Je to celé až moc zdlouhavé, zbytečně natahované, s koncem, který měl snad možná někoho šokovat, nebo dojmout, což mě, jako chladnokrevného cynika nechalo zase opět, již poněkolikáté v těžkém klidu. No nic, dnes si pustím Harryho Pottera a třeba si trošku zvednu náladu, tady aspoň zhruba vím, co mě čeká. Tři mínus. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Michael Kohlhaas je obyčejný člověk, co má rád život, svoji ženu a dítě. Jeho prací je obchodování s koňmi, kterých si velmi váží. Jednoho dne ho však čeká zrada a nespravedlnost, díky které se rozhodne vymoci si svoje práva silou. Ve snímku nehledejte akci, jako spíš porozumění, lásku, city a ukázku toho, co že je to vlastně spravedlnost a jestli je jí vždycky učiněno za dost. Někomu to může přijít jako nuda, ale pro mě osobně to bylo spíše na zamyšlení - aneb - jak v jednu chvíli může mít člověk vše, včetně svoji pomsty na zlatém podnose a v té druhé nemá nic, než to, po čem vlastně toužil, ale nemá to tak, jak si přál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama